Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Jedinstveno natjecanje

KIDS CRO Race održan u Crikvenici: Slavili Petra i Marin te Lana i Borna

Foto KL-Photo, Boris Kačan
Foto KL-Photo, Boris Kačan
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2019. u 19:33 2019-10-04T19:33:02+02:00

CRIKVENICA Petra i Marin te Lana i Borna iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici pobjednici su virtualne utrke KIDS CRO Race održane u Crikvenici. Oni su tako, zajedno s pobjednicima iz Osijeka, Lipika i Zadra, ušli u konkurenciji za ukupnu pobjedu, a sutra će u Rijeci biti poznato i tko će im se u tome priključiti.

U iščekivanju preko stotinu profesionalnih natjecatelja koji su se utrkivali na četvrtoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race, pred ciljem u Crikvenici se okupilo mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva bodrili sudionike KIDS CRO Racea.

Petra i Marin pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Lana i Borna bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba.

Ovo jedinstveno dječje natjecanje na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere nastavlja se u Rijeci i Zagrebu, gdje će se mladi ljubitelji sporta natjecati u istim uvjetima kao i na tri prethodno održane utrke.

Svim natjecateljima osigurani su Bianchi bicikli i Elite trenažeri na identičnim virtualnim etapama. U svakom gradu organizira se proglašenje pobjednika pojedine utrke, dok će ukupni pobjednici biti proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Daljnji raspored KIDS CRO Racea:

• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,

• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.