Svadbene fešte

Jadranovi hoteli su hit: Vjenčanja rasprodana godinu dana unaprijed

Anto Ravlić

Uz izvrsnu uslugu, atraktivne i velike sale i terase glavni aduti obnovljenih Jadranovih hotela   / snimio M. GRACIN

Uz izvrsnu uslugu, atraktivne i velike sale i terase glavni aduti obnovljenih Jadranovih hotela / snimio M. GRACIN

U sali hotela Omorika, kapaciteta do 300 ljudi, planuli su svi subotnji termini u travnju, svibnju, lipnju i listopadu 2018., čak i dva u 2019. Velik je interes i za hotele Katarina, Slaven, Kaštel i Esplanade, koji su nešto manjeg kapaciteta. Dobar glas brzo se proširio pa im već stižu svatovi iz čitave Hrvatske, pa i inozemstva



Da se dobar glas daleko čuje, potvrđuju i vjenčanja u obnovljenim Jadranovim hotelima u Crikvenici. Donedavno skromni objekti s dvije zvjezdice postali su hit među mladima koji planiraju izreći više ili manje sudbonosno »da«.


Sljedeće godine u hotelu Omorika planuli su svi termini za vjenčanja subotom u travnju, svibnju, lipnju i listopadu. Još je nešto slobodnih subota u srpnju i kolovozu. Kad se uzme u obzir da se hotel i zaposlenici hotela moraju malo i odmoriti, moglo bi se reći da je sljedeća godina praktično popunjena. Koliko god su ljubavi nestalne, prevrtjive i sklone mijenama, postoje i oni s čvrstom vjerom u čovjeka ili ženu svog života pa je budućim mladencima zanimljiva i 2019. godina. Uz niz upita, već su rezervirana dva vjenčanja. U ostalim hotelima u kojima se organiziraju vjenčanja, najzanimljivija je pred i posezona. U travnju, početkom svibnja, krajem rujna te u listopadu, preostalo je još malo slobodnih termina. Osim hotela Omorika, koji ima posebnu salu za vjenčanja i moguće je organizirati vjenčanje bez obzira o kojem se mjesecu radi, vjenčanja je moguće organizirati i u hotelima Katarina, Slaven, Kaštel i Esplanade. Kapaciteti su dostatni. Popis uzvanika ne mora se kresati zbog manjka stolaca. Sala u Omorici može primiti najviše 300 ljudi, sala u hotelu Katarina najviše 200, u Slavenu do 170, Kaštelu do 100, u Esplanadi maksimalno 70.



– Kada mladenci odaberu naš hotel da bi proslavili jedan od najvažnijih dana u svom životu, to pred nas stavlja veliku odgovornost jer sve i svaki put mora biti savršeno kako bi im taj dan ostao u najljepšem sjećanju. Od obnove naših hotela povećan je interes za vjenčanja koja se, uz »hit« hotel Omoriku, organiziraju i u hotelima Katarina, Esplanade, Kaštel i Slaven. Formiranjem dodatnih sadržaja, ali i širenjem ponude, dobili smo mogućnost plasirati nove proizvode na tržište i ono ih je objeručke prihvatilo, ističe predsjednik uprave Jadrana Dino Manestar.





Kompletna usluga


Otkud takav interes? Osim prelijepih novih, velikih sala za vjenčanja u hotelima Katarina i Omorika, u Jadranu drže da su kvalitetna usluga kod same organizacije vjenčanja, uslužno osoblje, ukusna i kvalitetna hrana, sve do kolača i torti koji se izrađuju u Jadranovoj slastičarnici, glavni razlog odluke o održavanju vjenčanja u hotelima. U Jadranu dodaju i da su pozitivni komentari mladenaca i njihovih gostiju najvažniji marketing, odnosno razlog tako velikog interesa.


U ponudu je uključena kompletna organizacija vjenčanja sa svom uslugom koja se odnosi na hotel, od organizacije domjenaka prije same svadbene večere, pečenja kolača za van i za samo vjenčanje, pomoći oko odabira menija i svih ostalih ugostiteljskih usluga koje hotel pruža, do mogućnosti smještaja za goste na vjenčanju. Cijene menija s baznim paketom pića i svadbenom tortom kreću se od 345 kuna naviše. Najčešći, najomiljeniji su oni meniji koji spadaju u klasičnije, s četiri slijeda, odnosno s tri vrste mesa u glavnom jelu, dok su u ponudi i riblji meniji, vegetarijanski, pa čak i veganski.


Parovi sa svih strana


Nudi se mogućnost izbora između sedam paketa pića. Posebnost je i što svadbenu tortu, i okus i izgled, biraju sami mladenci uz pomoć šefice slastičarnice, a torta i svi ostali kolači rade se u slastičarnici u hotelu Omorika.


Posljednje dvije-tri godine svatovi su uglavnom bili iz bliže okolice Crikvenice, dok u posljednje vrijeme stižu mladenci i iz Istre, Krka, Rijeke, Slovenije, pa i inozemstva. Zanimljiv primjer je par koji je porijeklom iz Hrvatske, ali živi u Teksasu i vjenčao se u Omorici na samu Staru godinu. Ili par koji živi u Beču, mladenka je Kanađanka, porijeklom Španjolka, te je na taj dan Omorika bila mali centar svijeta.


Vjenčanje zahtijeva pravi mali pogon. Recimo, za vjenčanje od 300 ljudi potrebno je 15 konobara i isto toliko kuhara. Pripreme traju tri-četiri dana. Bandove biraju mladenci te tu hotel nema nikakav utjecaj, no vrlo često mladencima sviraju najpoznatiji bendovi iz bliže okolice.