Nova ulaganja

“Jadran” ne posustaje: U hotel Katarina ulaže se još 15 milijuna kuna

Anto Ravlić

Najnovija ulaganja imaju naglasak na dodatne sadržaje kojima se namjerava privući goste i izvan turističke sezone. Stoga ova druga faza podrazumijeva uređenje unutarnjeg bazena s grijanom morskom vodom, wellness centra te kongresnih dvorana



SELCE Započela je druga faza uređenja hotela Katarina u Selcu vrijedna 15 milijuna kuna. Druga faza podrazumijeva uređenje unutarnjeg bazena s grijanom morskom vodom, wellness centra te kongresnih dvorana. Najnovija ulaganja imaju naglasak na dodatne sadržaje kojima se namjerava privući goste i van turističke sezone.


U prvu fazu obnove hotela Katarina uložilo se 29 milijuna kuna. Hotel je, zahvaljujući ulaganjima, skočio s dvije na četiri zvjezdice. Kompletno su uređene sobe s kupaonicama, hotelski hodnici, zamijenjene instalacije hotela, ugrađen klimatizacijski i sustav vatrodojave te sustav pametnih soba. Uređeni su ulazni hol, bar i restoran te obnovljena fasada. Prva faza obnove financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Od Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost dobilo se 900 tisuća kuna.


Hotel je priredio doček Nove godine, a potom se zatvorio zbog druge faze obnove. Nekadašnji hotel Varaždin sagrađen je 1971. godine kao hotel A kategorije. Poteškoće Jadrana i godine nedovoljnog ulaganja srozale su hotel na skromne dvije zvjezdice.





Najnovijim ulaganjem u selački hotel, investicije Jadrana u Selce dosežu brojku od gotovo 55 milijuna kuna. Osim u hotel Katarinu, u posljednje tri godine investiralo se gotovo šest milijuna kuna u hotel Slaven te u kamp Selce više od četiri milijuna kuna.



– Uređenje i podizanje kategorije hotela Katarina već je i prošle sezone bitno podiglo kvalitetu turističke ponude u Selcu, na što je tržište odlično reagiralo te su postignute daleko bolje poslovne performanse hotela, a drugom fazom uređenja Katarina dobiva sadržaje koji predstavljaju dodanu vrijednost hotela. Ova investicija potpuno je u skladu s usvojenim Strateškim planom razvoja do 2025. godine u kojem smo zacrtali naš rast, imajući stalno na umu razvoj cijele destinacije. Jadran kao najveći gospodarski subjekt u Crikvenici postao je istinski motor razvoja cijelog kraja i to je danas valjda svima jasno. Mi moramo shvatiti da samo zajedničkim nastojanjima, koja će budućim gostima osigurati kvalitetne i raznolike sadržaje, možemo postati poželjna destinacija ljudima veće platežne moći. Ti gosti su zahtjevniji i zato bi to trebao biti i izazov i cilj svima nama koji živimo od turizma, izjavio je predsjednik uprave Jadrana Dino Manestar.


Podsjetimo da Jadran istodobno rekonstruira hotel Esplanade u Crikvenici. Ulaganje od 35 milijuna kuna podići će kategoriju hotela s dvije na četiri zvjezdice.