Radovi u tijeku

Jadran d.d. ulaže više od 30 milijuna kuna u hotele Varaždin, Omorika i Slaven

P. N.

Hotel Varaždin / Foto Jadran d.d.

Hotel Varaždin / Foto Jadran d.d.

Hotel Varaždin u Selcu, osim potpune adaptacije, očekuje repozicioniranje u segmentu zdravstvenog turizma te podizanje kategorije na razinu 4 zvjezdice



Do početka turističke sezone, Jadran d.d. u objekte Varaždin, Omorika i Slaven  investirat će ukupno 30,7 milijuna kuna, a hotel Varaždin u Selcu, osim potpune adaptacije, očekuje repozicioniranje u segmentu zdravstvenog turizma te podizanje kategorije na razinu 4 zvjezdice, priopćeno je iz tvrtke Jadran d.d.


Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, intenzivno se priprema za nadolazeću turističku sezonu.


Nakon usvajanja Strateškog plana poslovanja Društva do 2025. godine, pokrenut je novi investicijski ciklus u objekte Varaždin, Omorika i Slaven gdje su radovi već u u punom zamahu te će biti završeni do početka glavnog dijela turističke sezone.




Ukupna vrijednost investicijskog ciklusa iznosi 30,7 milijuna kuna, a najveći dio odnosi se na potpunu adaptaciju i opremanje hotela Varaždin u iznosu od 22,2 milijuna kuna.


U hotel Omoriku uložit će se 7,8 milijuna kuna, dok investicija u hotel Slaven iznosi 700.000 kuna. Navedene investicije financirane su dijelom iz kreditnih sredstava HBOR-a s kamatnom stopom od 3% godišnje u kunama, u ukupnom iznosu od 17,4 milijuna kuna, dok je ostatak od 13,2 milijuna kuna financiran iz vlastitih sredstava Jadrana.


Najveća ovogodišnja investicija je hotel Varaždin u Selcu koji će biti u potpunosti adaptiran i opremljen. Zbog unaprjeđenja kvalitete smještajnih kapaciteta i podizanja kategorije na razinu 4 zvjezdice, broj soba bit će smanjen sa 175 na 152, a hotel bi za otvaranje trebao biti spreman 1. srpnja ove godine.


Vrijednost samih radova iznosi 18,2 milijuna kuna, dok će dodatnih 4 milijuna kuna Jadran uložiti u opremanje hotela, čime ukupna investicija iznosi 22,2 milijuna kuna. U hotelu Omorika, nakon što je lani izvršena prva faza uređenja koja je obuhvaćala uređenje recepcije, bara, restoranskih sala, sala za vjenčanja, konferencijskih dvorana te uređenja kupaonica na 5. i 6. katu, što je rezultiralo podizanjem kategorije objekta s dvije na tri zvjezdice, ove godine izvodi se druga faza uređenja.

Ona predviđa ugradnju klimatizacijskog sustava te uređenje ostatka kupaonica u 88 od ukupno 115 soba, zamjenu aluminijske stolarije i opremanje hotela kako bi zadovoljio kriterije za kategorizaciju razine 4 zvjezdice.


Ukupna vrijednost druge faze ove investicije je 7,8 milijuna kuna, a predviđen rok za završetak radove je 8. travnja.


U hotelu Slaven u Selcu, u sobama se ugrađuje klimatizacijski sustav kako bi se dodatno poboljšala kvaliteta usluge, čime se zaokružuje investicijski ciklus iz 2014. godine kojim su uređeni recepcija, restoran, kuhinja i svih 50 soba, a kategorija hotela podignuta s 2 na 3 zvjezdice.„Nakon što smo prošlog mjeseca usvojili Strateški plan razvoja Društva i za ciljeve koje on predviđa dobili punu podršku velike većine dionika, započeli smo s njihovom realizacijom. Tu bih kao novu odrednicu posebno htio istaknuti pozicioniranje dijela naših kapaciteta u zdravstvenom turizmu po kojem je Crikvenica tradicionalno poznata. Potencijal tog segmenta turističke ponude je izniman što potvrđuju i brojke od 203 milijuna putovanja Europljana godišnje, ukupna potrošnja od oko 115 milijardi eura te očekivan iznadprosječani rast od 7% godišnje do 2017. godine”, rekao je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadran d.d.

“Mi smo prepoznali tu priliku pa ćemo hotel Varaždin pozicionirati kao lječilišni hotel unutar naše grupe, nadam se već iduće godine, čime ćemo nastojati dodatno oživjeti tradiciju Crikvenice koja je još 1906. godine proglašena Klimatskim lječilištem“, izjavio je Manestar.


S obzirom na specifičnosti zahtjeva tržišta i ponude, u Jadranu planiraju dopuniti osnovne funkcije hotela Varaždin koji će se pozicionirati u segmentu zdravstvenog turizma, a uz suradnju s renomiranim specijalističkim partnerom za zdravstvene usluge koji na tržištu ima razvijenu ekspertizu i tradiciju u segmentu zdravlja, rehabilitacije i ljepote.


U Jadranu su stoga u narednom razdoblju fokusirani na pronalazak takvog partnera i dogovor o zajedničkom razvoju ponude hotela Varaždin.