Turistički sadržaji

Inicijativa TZ: Senj dobio plažu za pse i prvi vidikovac

Anto Ravlić

Snimio Anto RAVLIĆ

Snimio Anto RAVLIĆ

Plaža za pse nalazi se u uvali Vlaška, pet kilometara južno od Senja, dok se vidikovac nalazi iznad naselja Trbušnjak, na cesti za Oltare, odnosno NP Sjeverni Velebit



Grad pod Nehajem postao je bogatiji za dva turistička sadržaja. Otvorena je prva plaža za kućne ljubimce u Senju te prvi u nizu vidikovaca u senjskom zaleđu. Zanimljivo je da su lokacije koje će ubuduće privlačiti turiste niknule umjesto divljih deponija, uz pomoć Lovačkog društva »Jarebica«. I pseća plaža i vidikovac otvoreni su na inicijativu Turističke zajednice Grada Senja. 


  Plaža za pse nalazi se u uvali Vlaška, pet kilometara južno od Senja. Kupače na dvije i četiri noge čekaju parking, staza za istrčavanje pasa, park sa stolom i klupicama, tunel oslikan motivima psa, sjenila za pse. U planu za sljedeće ljeto je i dovođenje vode.


  Vidikovac se pak nalazi iznad naselja Trbušnjak, na cesti koja vodi za Oltare, odnosno Nacionalni park Sjeverni Velebit. Vidikovac se smjestio uz biciklističku stazu, a s njega puca pogled na Kvarner, Krk, Rab i Pag, Vratnik i Velebit… Senj je na dlanu. 




  Direktor Turističke zajednice Senja Viktor Samaržija istaknuo je kako na 76 kilometara obale koju pokriva Grad Senj može i mora biti mjesta za sve, pa tako i za kućne ljubimce.


  – Ovo je početak tematizacije plaža na senjskom priobalju i buđenja zapostavljenog senjskog zaleđa. Grad bogate povijesti, besprijekorno čistog mora, s tolikim brojem plaža i sjevernim Velebitom u zaleđu predstavlja ogroman turistički potencijal koji ne smije ostati neiskorišten te je dužnost i obveza svih nas stvoriti prepoznatljiv turistički proizvod. Stoga sve nazočne molim da turizam i turistička ponuda budu primarna zadaća svakog vašeg promišljanja jer je to jedina gospodarska grana za koju imamo sve predispozicije, istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Senja Viktor Samaržija.