Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Osvajačica medalja

Ima osam godina, a pleše već pet: Crikvenička plesačica Ira pravo je čudo od djeteta

Snimio Anto RAVLIĆ
Snimio Anto RAVLIĆ
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2017. u 19:21 2017-12-20T19:21:39+01:00

U dvije godine mala plesačica osvaja četrdesetak prvih mjesta te se niz puta penje na postolje, od Rijeke preko Zagreba do Rima. Ove godine s prvenstva Hrvatske Dance Star Ira se vraća s pet zlata. Impresivan podatak za studeni – na tri natjecanja osvojila je dvadesetak zlatnih medalja

CRIKVENICA Za malu Crikveničanku Iru Đerić Hasanac slobodno se može reći da je čudo od djeteta. I čudo od plesačice, bez obzira što ima tek osam godina i što pleše pet godina. Tek ili već. Ira se počela baviti suvremenim plesom sa tri godine. Trenira u plesnom klubu Dance Queen u Kraljevice od veljače 2013. godine. U klubu pleše s 200 djevojčica. Masovnost je najbolji dokaz kvalitete rada u klubu koji okuplja djevojčice ne samo iz Kraljevice već i i iz niza mjesta Hrvatskog primorja.

S pet godina Ira na prvom međunarodnom natjecanju osvaja prvo mjesto za grupni nastup. Ubrzo osvaja i prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Na državnom prvenstvu Dance Star Croatia Ira osvaja prvo i dva treća mjesta. Slijede međunarodni uspjesi. Na natjecanjima u Sarajevu i europskom prvenstvu u Villachu Ira se penje na najviše postolje. U dvije godine crikvenička plesačica osvaja četrdesetak prvih mjesta te se niz puta penje na postolja, od Rijeke preko Zagreba do Rima. Teško bi bilo pobrojati i prisjetiti se svih nastupa i uspjeha, no zato su tu roditelji koji s nevjerojatnom pedantnošću bilježe svaku crticu karijere male crikveničke plesačice.

Odlična učenica s hrpom različitih aktivnosti

Irina velika ljubav je ples, ali ples nije sve. Daleko od toga. Odlična učenica drugog razreda Osnovne škole Zvonka Cara od treće godine uči engleski i talijanski mimo nastave, pohađa sate gitare kod profesora Darka Majstorovića, u školi je uključena u mnoge aktivnosti – male čakavce, zbor, likovnu i keramičarsku grupu te šah.

Ove godine s prvenstva Hrvatske Dance Star, Ira se vraća sa pet zlata. U talijanskom Lignanu na World Dance Trophy Friuli Venezia Giulia Ira sa svojih sedam godina u konkurenciji djece do 12 godina osvaja dvije bronce. Ira je proglašena najboljom sportašicom pionirskog uzrasta Crikvenice. Kako učenica drugog razreda pleše, svjedoče posljednja natjecanja u studenom na kojima je osvojila dvadesetak zlata na tri natjecanja. Najimpresivnija je Ira bila na natjecanju u Novom Sadu, gdje je njen solo proglašen najboljim solo plesom u konkurenciji 250 nastupa. Na temelju nastupa, dobila je pozivnicu oduševljenog suca za europsko prvenstvo sljedeće godine.

Roditelji posebnu zahvalu upućuju voditeljicama plesnog kluba Dance Queen i Irinim trenericama Sandri Ložnik Videčak i Mariji Španjolskoj te drugim trenericama u klubu Dorothei Dumančić, Klaudiji Žugo i Dorotei Devčić.
– Ira obožava plesati, ne propušta niti jednu priliku za to, bilo da se radi o natjecanju, bilo da se radi o nastupu u bilo kojem prostoru i na bilo kojoj pozornici ili bez pozornice, a pleše stalno i u slobodno vrijeme. Kod kuće, na ulici, u školi, na plaži. Gdje god, priča mama Anita Hasanac dok Ira ne staje plesati dok mama niže uspjehe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu