Osvajačica medalja

Ima osam godina, a pleše već pet: Crikvenička plesačica Ira pravo je čudo od djeteta

Anto Ravlić

Snimio Anto RAVLIĆ

Snimio Anto RAVLIĆ

U dvije godine mala plesačica osvaja četrdesetak prvih mjesta te se niz puta penje na postolje, od Rijeke preko Zagreba do Rima. Ove godine s prvenstva Hrvatske Dance Star Ira se vraća s pet zlata. Impresivan podatak za studeni – na tri natjecanja osvojila je dvadesetak zlatnih medalja



CRIKVENICA Za malu Crikveničanku Iru Đerić Hasanac slobodno se može reći da je čudo od djeteta. I čudo od plesačice, bez obzira što ima tek osam godina i što pleše pet godina. Tek ili već. Ira se počela baviti suvremenim plesom sa tri godine. Trenira u plesnom klubu Dance Queen u Kraljevice od veljače 2013. godine. U klubu pleše s 200 djevojčica. Masovnost je najbolji dokaz kvalitete rada u klubu koji okuplja djevojčice ne samo iz Kraljevice već i i iz niza mjesta Hrvatskog primorja.


S pet godina Ira na prvom međunarodnom natjecanju osvaja prvo mjesto za grupni nastup. Ubrzo osvaja i prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Na državnom prvenstvu Dance Star Croatia Ira osvaja prvo i dva treća mjesta. Slijede međunarodni uspjesi. Na natjecanjima u Sarajevu i europskom prvenstvu u Villachu Ira se penje na najviše postolje. U dvije godine crikvenička plesačica osvaja četrdesetak prvih mjesta te se niz puta penje na postolja, od Rijeke preko Zagreba do Rima. Teško bi bilo pobrojati i prisjetiti se svih nastupa i uspjeha, no zato su tu roditelji koji s nevjerojatnom pedantnošću bilježe svaku crticu karijere male crikveničke plesačice.



Irina velika ljubav je ples, ali ples nije sve. Daleko od toga. Odlična učenica drugog razreda Osnovne škole Zvonka Cara od treće godine uči engleski i talijanski mimo nastave, pohađa sate gitare kod profesora Darka Majstorovića, u školi je uključena u mnoge aktivnosti – male čakavce, zbor, likovnu i keramičarsku grupu te šah.





Ove godine s prvenstva Hrvatske Dance Star, Ira se vraća sa pet zlata. U talijanskom Lignanu na World Dance Trophy Friuli Venezia Giulia Ira sa svojih sedam godina u konkurenciji djece do 12 godina osvaja dvije bronce. Ira je proglašena najboljom sportašicom pionirskog uzrasta Crikvenice. Kako učenica drugog razreda pleše, svjedoče posljednja natjecanja u studenom na kojima je osvojila dvadesetak zlata na tri natjecanja. Najimpresivnija je Ira bila na natjecanju u Novom Sadu, gdje je njen solo proglašen najboljim solo plesom u konkurenciji 250 nastupa. Na temelju nastupa, dobila je pozivnicu oduševljenog suca za europsko prvenstvo sljedeće godine.


Roditelji posebnu zahvalu upućuju voditeljicama plesnog kluba Dance Queen i Irinim trenericama Sandri Ložnik Videčak i Mariji Španjolskoj te drugim trenericama u klubu Dorothei Dumančić, Klaudiji Žugo i Dorotei Devčić. – Ira obožava plesati, ne propušta niti jednu priliku za to, bilo da se radi o natjecanju, bilo da se radi o nastupu u bilo kojem prostoru i na bilo kojoj pozornici ili bez pozornice, a pleše stalno i u slobodno vrijeme. Kod kuće, na ulici, u školi, na plaži. Gdje god, priča mama Anita Hasanac dok Ira ne staje plesati dok mama niže uspjehe.