Ogorčen postupanjem djelatnika

Htio odmah platiti kaznu, ali “pauk” ipak odvezao auto na deponij u Crikvenicu

Anto Ravlić

Voditelj Radne jedinice »Promet u mirovanju« crikveničkog GKTD »Murvica« Dražen Maričić pojašnjava da vozilo ne mogu spuštati s pauka ukoliko postoji opasnost za sudionike prometa u blizini



JADRANOVO Ljetne gužve u Jadranovu u pravilu iznjedre prometne probleme i nesporazume. Posljednji slučaj vezan je uz pauka i podizanje nepropisno parkiranog automobila u Ulici Ivana Gorana Kovačića. 


Automobil Riječanina Roberta Kocijana podigao je pauk pedesetak metara od obiteljske kuće u Jadranovu. Kocijan ne poriče da je kriv za nepropisno parkiranje, ali je ogorčen na postupak djelatnika na pauku. Kocijan objašnjava da je došao u trenutku kad je pauk već podigao automobil, da je priznao krivnju i zatražio da mu spuste auto i da će platiti pauk. No, djelatnici na pauku nisu željeli spustiti automobil već je Kocijan morao po automobil na deponij u Crikvenicu. 


– Uz mene je bila kćer od četiri godine koja se rasplakala, žena mi je u sedmom mjesecu trudnoće, mama se uzrujala i molila da spuste automobil. Ne znam zašto je bilo potrebno da se automobil vozi u Crikvenicu kad sam bio spreman platiti kaznu, pita se Kocijan.




Voditelj Radne jedinice »Promet u mirovanju« crikveničkog GKTD »Murvica« Dražen Maričić pojašnjava da vozilo ne mogu spuštati s pauka ukoliko postoji opasnost za sudionike prometa u blizini. Upravo je to bio slučaj jer je oko automobila na skučenom prostoru bilo tridesetak ljudi, kaže Maričić i pita se tko bi odgovarao da se pri spuštanju vozila nešto dogodilo ljudima ili da se oštetilo vozilo. Maričić ističe da je bilo ružnih riječi pri intervenciji te da je bratić Roberta Kocijana koji se tamo zatekao u civilu mahao policijskom značkom. 


Kocijan napominje da se nakon intervencije ispričao za neprimjerene riječi, ali da njegov bratić nije prijetio kao policajac već da je kao osoba koja poznaje pravila službe pokušao uvjeriti djelatnike na pauku da nema smisla voziti automobil u Crikvenicu.