Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
14. prosinca 2019.
Tradicija

foto Dvostruko mokri: Opatijski kukali i službeno otvorili kupališnu sezonu 2018. na rezervnoj lokaciji

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 1. siječanj 2018. u 15:59 2018-01-01T15:59:56+01:00

OPATIJA Promotori zimskog kupanja, Opatijski kukali i »pridruženi članovi«, među kojima je bilo i žena, u 13 sati i službeno su otvorili kupališnu sezonu 2018. godine.

Padala je jaka kiša, pa su ove godine bili dvostruko mokri, a uslijed juga i velikih valova koji su »napadali« Slatinu koja je poznata po otvorenom vjetru, kako bi se izbjegle opasnosti, zaigrali su picigin na rezervnoj lokaciji.

Umjesto kraj kipa Djevojke s galebom, dvadeset zimskih kupača s neizostavnim djedamrazovskim crvenim kapicama na glavi, otvorili su kupališnu sezonu u vjetru manje dostupnom morskom »bazenu«. Bilo je to njihovo 14. kupanje 1. siječnja na Slatini, gdje su nakon što su se zagrijali piciginom i nazdravili Novoj uz čašu pjenušca u moru, te su fotografije kišne, ali ipak romantične Opatije, ponovno obišle cijeli svijet, promovirali novogodišnje kupanje i pozvali goste da tijekom svih godišnjih doba odaberu ovaj grad za svoj odmor.

- Sretna Nova - orilo se Slatinom u dobrom raspoloženju, a publika ih je pratila ispod kišobrana, neki »sa sigurne udaljenosti« iza ograde ponad kupališta, no dio njih i blizu, kraj samog mora, osjetivši iz prve ruke svu jačinu juga koje do zaštićenijeg dijela plaže ipak nije prijetilo sigurnosti kupača.

O11AM39
Tradicionalno novogodišnje kupanje Opatijskih kukala / Foto Marin Aničić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.