Ponos grada

Dodijeljena priznanja najboljim crikveničkim sportašima

Biljana Savić

Priznanje »Sportski ponos grada« dodijeljeno je svim sportašima s područja grada Crikvenice koji su ove godine sudjelovali na europskom ili svjetskom prvenstvu u svojim sportovima



Oduševljeni podatkom o velikom uspjehu sportaša u njihovu gradu, u godini koja je polako na izmaku, predstavnici Grada Crikvenice nisu mogli odoljeti osjećaju da ih još jednom sve ne spomenu i istaknu. Tako su osmislili priznanje »Sportski ponos grada« koje su dodijelili svim sportašima s područja grada Crikvenice, bez obzira na to za koje se klubove natječu, a plasiraju se na europsko ili svjetsko prvenstvo u svojim sportovima.


– Nastupom na tim velikim smotrama sportaša Europe i cijelog svijeta na najbolji način promoviraju Crikvenicu i Hrvatsku. Na tome im želimo zahvaliti, ponosni smo na njih pa smo nagradu nazvali »Sportski ponos grada« i osigurali budžet u proračunu kako bismo im mogli pomoći. Ostali smo iznenađeni koliko sportaša ovakvog ranga imamo pa smo rebalansom, i to rado, osigurali dodatna sredstva kako bismo mogli financirati pomoć za 30 vrhunskih sportaša koji su ostvarili rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Da je Grad Crikvenica grad sporta, rekao sam već puno puta pa smo za sportske udruge već pripremili još 400 tisuća kuna – kazao je jučer u dvorani Zora na svečanosti dodjele priznanja najsportašima Crikvenice crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina.


»Sportski ponos grada« zaslužili su Matej Uremović, jedriličarke Vala Ursula Balas, Nika Manestar, Carla de Carina i Bianca Maria Ornik, jedriličari Frano Šestan, Edo Fike, Tin Fike i, dakako, trener Jedriličarskog kluba Val Robert Jurinčić. Nadalje, ovo vrijedno priznanje uručeno je i Crikveničankama Iri Đerić Hasanac i Klari Šimić, plesačicama Dance Queen kluba u Kraljevici, dobio ga je Matija Car, rukometaš crikveničkog Mornara, zatim članovi Pikado kluba 999 Steven Miles, Danko Dukić, Dalibor Car, Dino Lovrić, Dino Strizić, Robert Frković i Ivica Hanževački.




»Sportski ponos grada« postala je i Tara Škiljan, članica Šahovskog kluba Crikvenica, članovi Taekwondo kluba Intense iz Selca Rene Kaliman, Emanuel Surop, Lucija Mrnjec i Patrik Berger te njihov trener Boris Kaliman. Status »Sportski ponos grada« zaslužili su i dobili Ivana i Siniša Budisavljević, članovi ŠRD-a Tunera te članovi Boćarskog kluba Sveti Jakov iz Jadranova Karlo Šaban, Lovro Šipek i Filip Klarić.