Najveće ulaganje

Crikvenička rivijera dobit će novu vizuru, sve će koštati oko 60 milijuna kuna

Nataša Car

Potpisani su ugovori o koncesiji u luci Perčin u Jadranovu te za dogradnju luka Crikvenica i Selce. Ta ulaganja unaprijedit će život lokalnih stanovnika, ali i turističku i nautičku ponudu Crikvenice i Krka



CRIKVENICA U Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica jučer je potpisan ugovor o koncesiji u luci Perčin u Jadranovu te ugovor za dogradnju luka Crikvenica i Selce, ukupne vrijednosti od gotovo 60 milijuna kuna. Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja ŽLU Crikvenica te dosad najvećem ulaganju u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.


Rok 18 mjeseci


– Ovim ćemo investicijskim ciklusom ispuniti sve trenutne zahtjeve za vez domicilnog stanovništva, kao i stotinjak novih nautičkih vezova. Mi živimo s morem i na moru, a prometna povezanost morskim putem žila je kucavica života našeg priobalja i otoka. Stoga me veseli da imamo priliku našim sugrađanima, bez opterećivanja gradskog proračuna, osigurati ovaj bitan preduvjet ne samo za daljnji razvoj gospodarstva i turizma, već i za svakodnevni život na crikveničkoj rivijeri i naseljima na susjednom nam Krku – istaknuo je Mario Kružić, ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica, dodajući da će za izvođenje radova biti zadužene lokalne tvrtke.


Radove dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica, kao i radove rekonstrukcije luke otvorene za javni promet lokalnog značaja – Selce izvodit će Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice.




Rok za izvođenje radova u luci Crikvenica 18 mjeseci od dana uvođenja u posao i otvaranja gradilišta, a sama vrijednost radova iznosi 31.106.358 kuna. Projekt će gotovo u cijelosti biti financiran bespovratnim sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova i sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet.


Rok za izvođenje radova na dogradnji luke Selce je pet mjeseci od dana uvođenja u posao i otvaranja gradilišta, a sama vrijednost radova iznosi 5.785.425 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Crikvenice i vlastitim sredstvima.


Koncesija BSK-u


Koncesija za usluge u nautičkom turizmu na dijelu lučkog područja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Perčin u Jadranovu daje se tvrtki BSK commerce d.o.o. na 27 godina. Ukupan iznos investicije iznosit će 14.550.000 kuna, a koncesionar se ugovorno obvezao radove izvršiti u roku od dvije godine od dana zaključenja Ugovora.