Slatki vikend

Crikvenička Fešta od črešanj: Sve spremno za vikend u znaku slatkih plodova

Anto Ravlić

Neodoljive trešnje i maštoviti specijaliteti mnogima bi mogli uljepšati dan



CRIKVENICA Za sve ljubitelje trešanja, Rivijera Crikvenica je i ove godine, sedmi puta zaredom pripremila »najslađi vikend«. Kako su javili organizatori iz Turističke zajednice Grada Crikvenice, u središtu grada će ih 10. i 11. lipnja dočekati puno zabave, a u brojnim ugostiteljskim objektima na čitavoj rivijeri – obilje poslastica.


– Uz zabavni program za djecu i odrasle i opuštenu atmosferu na čistom morskom zraku, pripremaju se brojna iznenađenja s mirisom i okusom trešanja.


Svježe, ukusne i neodoljive trešnje će biti glavne zvijezde raznovrsnih jela i pića, koja će mnogima izmamiti osmijeh na lice i uljepšati dan. Prije svega, tu su razne slastice od trešanja, poput štrudli, kolača, torti, sladoleda, voćnih kupova i palačinki. Ušećerene, vruće, u sladoledu ili kremi, u društvu omiljenih kolača, kao što su kremšnite, tiramisu ili cheesecake. Bit će to gastro vikend koji se nipošto ne smije propustiti – poručeno je iz crikveničkog TZ-a.




Početak 7. Fešte od črešanj zakazan je za subotu, 10. lipnja u 9 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a goste će dočekati i prodajna izložba trešanja, kolača, slastica i autohtonih suvenira, nastup Mažoretkinja Grada Crikvenice i plesne skupine KUD-a »Vatroslav Lisinski«, te animacija i predstava za najmlađe, kao i zabavni program uz tamburaški sastav »Mistral«.


U nedjelju će se na Trgu Stjepana Radića nastaviti prodajna izložba trešanja, kolača, slastica i autohtonih suvenira, a od 16.30 sati nadalje na rasporedu će biti zabavni program uz tamburaški sastav »Baruffa« i nastup folklorne skupine »Sunce«. U 18sati slijedi zabavni program uz tamburaški sastav »Baruffa«.


Slatki vikend od trešanja organizira Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i »Eko-Murvica«.