Ugovori sa stipendistima

Crikvenica ulaže u budućnost: Stipendije kao poticaj za 47 učenika i studenata

Anto Ravlić

Ove godine u gradskom proračunu osigurano je za poticaj najboljima nešto više od 400 tisuća kuna, čime se Crikvenica svrstava u sam vrh gradova koji dijele stipendije



Grad Crikvenica potpisao je s 47 učenika i studenata ugovor o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2017./2018.


Grad Crikvenica ove godine za stipendije izdvaja nešto više od 400.000 kuna čime se svrstava u sam vrh gradova koji dijele stipendije. Ove je godine uvedena i jedna novina. Uz kriterije izvrsnosti i nadarenosti te socijalni uvjet, od ove godine stipendije se dijele i za kriterij deficitarnosti prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno je osam učenika i studenata dobilo upravo ovu vrstu stipendije Grada Crikvenice. Stipendije iznose 500 kuna mjesečno za učenike te 800 kuna mjesečno za studente.



Nakon svečanosti uručivanja ugovora o stipendiranju gradonačelnik Damir Rukavina pozvao je sve učenike i studente u obilazak novootvorene Gradske knjižnice gdje ih je dočekala ravnateljica Irena Krmpotić koja im je čestitala na njihovom uspjehu te ih iznenadila poklonom – besplatnom godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici.





Stipendisti


Učenici koji su dobili stipendije su: Antić Romina, Ante Car, Ivan Car, Paolo Dugandžić, Veronika Horvat, Doris Jeličić, Veronika Jeličić, Karmen Jovanović, Antonio Juričić, Filip Knežević, Antonio Kovačev, Damir Kovačev, Tara Krmpotić, Ennio Pečaver, Carla Pšenica, Ana Radočaj, Tea Smirnov, Julija Švast, David Tomšić, Mario Tričić i PatricijaTroha. Studenti koji su dobili stipendije su: Barbara Blažić, Ana Car, Franko Car, Iris Car, Marin Car, Nerea Cossutti, Barbara Deranja, AnaGrbčić, Ana Jelenović, Ivona Jovanović, Maja Juretić, Veronika Kostrenčić, Maja Krištafor, Marino Kurtović, Dora Lončarić, Sara Mandekić, Amalija Margeta, Lidija Mijatović, Annamaria Pauković, Toni Pelić, Loredana Pincan, Nola Posarić, Silvia Sobol, Antonia Šegulja, Ivana Škara i Ivona Škiljan.


Gradonačelnik Damir Rukavina čestitao je i sedmero studenata koji su temeljem svog uspjeha dobili i državnu stipendiju te su svoje mjesto za gradsku stipendiju prepustili drugima, a to su Dino Aljević, Ana Brnić, Ella Crnića, Leo Došen, Leo Gašparović, Tomislav Glavan i Arijana Stanković.


– Zaista sam ponosan kada vas u ovolikom broju vidim ovdje i kada vaš trud i vaš uspjeh mogu nagraditi i poticati vas da i dalje ustrajete u tome – kazao je prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju gradonačelnik Damir Rukavina te istaknuo kako ga posebno veseli da se ove godine prijem održao u obnovljenoj zgradi Stare škole, zgradi u koju je uloženo gotovo 25 milijuna i koja će biti kulturni dnevni boravak Crikvenice.


Sportske stipendije


Osim navedene tri vrste stipendija, Grad Crikvenica svake godine dodjeljuje i sportske stipendije, a u suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol nagrađuje mlade kroz projekt poticanja poduzetničkog duha srednjoškolaca i to učenike trećeg i četvrtog razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole dr. Antuna Barca. Nagrada Mlada nada usmjerena je na nagrađivanje učenika za postignute izvrsne rezultate na natjecanjima znanja državne razine te na studente dobitnike dekanovih i rektorovih nagrada.


– Grad Crikvenica uistinu shvaća važnost i ulogu mladih u društvenoj zajednici te ih nastoji poticati i motivirati za daljnji uspješan rad – naglašava gradonačelnik Rukavina.