Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Pilot-projekt

Crikvenica se želi brendirati kao - Rivijera ljubavi

Foto Goran Kovacic/PIXSELL
Foto Goran Kovacic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. veljača 2019. u 12:02 2019-02-12T12:02:57+01:00

U srijedu u 10.30 sati je na rasporedu posjet Muzeju Grada Crikvenice i šetnje Ljubavnom cesticom do gradine Badanj, a u četvrtak u isto vrijeme posjet najpopularnijim mjestima za ljubljenje, dok popodnevni obilazak Labirinta ljubavi kreće u 17 sati

CRIKVENICA Sutra kreće realizacija pilot-projekta I-Archeo-S kojim se Crikvenica želi brendirati kao Rivijera ljubavi pa je turistički itinerar vezan uz Valentinovo. Cilj projekta što ga financira Europska unija i koji se provodi u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014. – 2020. je valorizacija prirodne i kulturne baštine i povećanje kvalitete tursitičkih usluga.

Višednevni program uključuje mnoge aktivnosti za zaljubljene. U srijedu u 10.30 sati je na rasporedu posjet Muzeju Grada Crikvenice i šetnje Ljubavnom cesticom do gradine Badanj, a u četvrtak u isto vrijeme posjet najpopularnijim mjestima za ljubljenje, dok popodnevni obilazak Labirinta ljubavi kreće u 17 sati.

Navečer slijedi romantični koncert klape Sveta Jelena iz Dramlja u crkvi UBDM u Crikvenici s početkom u 18.30 sati. U petak u 10.30 sati organiziran je posjet izložbi »Ljubav kao laterna magica« Ivana Balaževića u Gradskoj galeriji Crikvenica.

Grad Crikvenica je prvi partner koji mora izvesti pilot-projekt, a u njegovoj pripremi sudjelovali su javni i privatni dionici s područja Crikvenice, dok je radionice vodio direktor UHPA-e Željko Trenzner.

Naime, osim što bi trebao povećati atraktivnost destinacije izvan glavne turističke sezone, projekt bi trebao poboljšati suradnju sudionika iz javnog i privatnog sektora koji su sudjelovali u osmišljavanju ljubavnog itinerara.

Projekt mora biti održiv idućih pet godina te se organizatori nadaju da će nakon završetka pilot aktivnosti za projekt čuti u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše.

Uz Crikvenicu, u projektu sudjeluju Pučko otvoreno učilište Poreč, Grad Pazin te talijanski partneri, regije Abruzzo i Marche, Teatro Scarl iz Ancone i Consorzio Teatro Pubblico Pugliese iz Barija, koji je ujedno i nositelj projekta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu