OŠ Zvonka Cara

Crikvenica dobila novu školsku sportsku dvoranu. Na štakama stigao i Bandić, s prebjegom

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Novi sportski objekt dimenzija rukometnog igrališta namijenjen je prvenstveno učenicima OŠ Zvonka Cara, no izvan školskih sati moći će ga koristiti i sportski klubovi s područja grada



CRIKVENICA Jučer je svečano otvorena dugoiščekivana školska sportska dvorana vrijedna 14 milijuna kuna u kojoj će učenici OŠ Zvonka Cara već sljedeće polugodište moći pohađati satove tjelesne i zdravstvene kulture. Novi sportski objekt dimenzija rukometnog igrališta namijenjen je prvenstveno njima, no izvan školskih sati moći će ga koristiti i sportski klubovi s područja grada. Dvorana je, umjesto rezanjem vrpce, službeno otvorena golom koji je postigao crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina.


U realizaciju ovog projekta krenulo se nakon što je početkom prošle godine provedena anketa o kvaliteti života na području grada te su građani istaknuli potrebu za dvoranom. Jedan od razloga je sigurnost učenika škole koji su dosada morali prelaziti prometnu cestu kako bi došli do Gradske sportske dvorane gdje je realzirana nastava tjelesne i zdravstvene kulture. Ostale značajne prednosti dvorane su podizanje pedagoških standarda te rasterećenje Gradske sportske dvorane i njezina bolja tržišna iskorištenost.


Strpljenje se isplatilo


Prije godinu i pol položen je kamen temeljac, a jučer je dovršeni objekt otvorio svoja vrata. Iako je dvorana trebala biti gotova na početku ove školske godine, radovi su prolongirani, no sada je sve spremno za drugo polugodište.




Dvorana, zajedno s tribinama i galerijom, ima površinu oko 1,5 tisuću kvadratnih metara. U galeriji se nalaze svlačionice sa sanitarijama i praonicama, kabinet za učitelja TZK-a, jedna učionica i spremište. Radovi i oprema iznosili su 14 miljuna kuna, a uz Grad Crikvenicu projekt je u iznosu od 2 milijuna kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.



Na svečanom otvorenju bili su prisutni mnogi gosti, uključujući članove Gradske uprave i Gradskog vijeća, djelatnike škole, kao i njezine učenike i roditelje, a događanju je nazočio i izaslanik župana Zlatka Komadine, Miljenko Butković. Program je pred prepunom dvoranom himnom Republike Hrvatske otvorio Joso Butorac.


Gradonačelnik Damir Rukavina u svom obraćanju gostima zahvalio se svima koji su doprinijeli realizaciji projekta, u prvom redu projektantu Rožić arhitekti, izvođaču HM Patria d.o.o., nadzoru KLing d.o.o. i Multisportu zaduženom za opremanje dvorane, a posebnu zahvalu iskazao je djelatnicima škole, ali i njezinim učenicima koji su strpljivo čekali svoju dvoranu.


Još kvalitetnija nastava


– Posebno me veseli to što je dvorana dimenzija rukometnog borilišta te će se u njoj igrati prave utakmice, dodao je.



Ravnateljica škole Desiree Pečaver također se zahvalila svima na radu i strpljenju te je istaknula značaj otvorenja dvorane za školu.


– Odsada će naši učenici imati omogućeno kvalitetnije održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, u pravim uvjetima i prema pedagoškim standardima, rekla je Pečaver, dodajući da je ovo jedna od mnogih kapitalnih investicija Grada usmjerena u obrazovanje.


Umjesto rezanja vrpce dvorana je službeno otvorena tako što je gradonačelnik rukometnom loptom zabio gol. Osim tog zabavnog otvorenja program je bio obogaćen Velečasni Marinko Kajić blagoslovio je dvoranu, a u prigodnom programu bilo je pjesme, plesa i recitacija. Publiku je svojim pjesmama oduševio Joso Butorac, dok je himnu škole izveo Veliki zbor pod vodstvom Tatjane Veljanovske.



Za vrhunski plesni nastup pobrinule su se učenice škole koje su i članice Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice koji je nedavno nastupio u finalu Supertalenta. Tri solo nastupa – »Fear«, »I Need a Hero« i »Ki se boji veloga zločestoga vuka« izvele su Klara Šimić, Katja Milić i Iva Đerić Hasanac. Učenica Ena Ban koja je zajedno s Josom Krmpotićem vodila program još je sa svojim suučenicima Tarom i Davidom Valkovićem recitirala pjesmu o nogometu.


Nakon programa otvorenja, slijedio je domjenak, a neposredno prije završetka programa u dvorani, stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je imao je samo lijepe riječi za novootvorenu dvoranu te se ostao družiti na domjenku.