Gradsko vijeće

Crikvenica: Savjet mladih ne funkcionira, nužni mehanizmi nadzora

Nataša Car

Vijećnik Branko Kleković iznio Prijedlog zaključka o nadzoru Savjeta mladih i zatražio adekvatnu reakciju / Snimila  Nataša CAR

Vijećnik Branko Kleković iznio Prijedlog zaključka o nadzoru Savjeta mladih i zatražio adekvatnu reakciju / Snimila Nataša CAR

Članica Savjeta Ivana Barac dala je ostavku i ukazala na niz nepravilnosti u radu Savjeta, poput netransparentnog postupanja vodstva, neredovitih sjednica, lažiranja aktivnosti, a sedmero vijećnika drže da je izostala adekvatna reakcija i traže da se u roku od 60 dana ispita situacija



CRIKVENICA Na sjednici Gradskog vijeća Crikvenice aktualni sat produžen je na otprilike sat i pol, a od točaka dnevnog reda najveću raspravu potaknuo je Prijedlog zaključka o nadzoru rada gradskog Savjeta mladih.


Članica Savjeta, Ivana Barac, dala je ostavku i ukazala na niz nepravilnosti u radu Savjeta, a vijećnici Branko Kleković, Mario Kružić, Davorka Vukelić Ljubobratović, Predrag Antić, Žarko Stilin, Emin Čajlaković i Sonja Polinijo smatraju da je izostala adekvatna reakcija te da treba ispitati sve navode Ivane Barac. Stoga je sedam vijećnika dalo Prijedlog zaključka o nadzoru Savjeta mladih i traži se da se u roku od 60 dana ispita situacija i dostavi izvješće predsjedniku Gradskog vijeća.


Neki od problema koje je navela Barac su netransparentno postupanje vodstva, neredovite sjednice, lažiranje aktivnosti Savjeta mladih i mnoge druge nepravilnosti. Pročelnica Jasminka Citković izvijestila je o koracima koji su poduzeti po tom pitanju, a istaknula je i da će sve informacije koje je tražila Barac biti pripremljene do 27. prosinca. Sonja Polonijo istaknula je kako je očito da Savjet mladih ne funkcionira, niti ga Gradska uprava adekvatno nadzire te kako je svima u interesu da se postave mehanizmi nadzora, a tu su točku na kraju svi jednoglasno prihvatili.


TZG i Advent


Rasprava se na aktualnom satu odužila, a pitanja vijećnika bila su vezana uz nadolazeći advent, probleme s parkingom te sadašnje i nadolazeće projekte u gradu.Vijećnika Marija Kružića zanimalo je zašto Advent u Crikvenici ne organizira Turistička zajednica Grada s obzirom na to da je njenim Statutom propisano da TZ ima zadatak organizirati ovakve manifestacije, a vijećnika Paula Krmpotića zanimalo je hoće li se nešto organizirati i u drugim naseljima na području grada.

Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić rekla je da je Turistička zajednica, kao i svake godine dosad, uključena u organizaciju Adventa, a što se tiče lokacije, odgovorila je da centralno mjesto ostaje Adventski park u Crikvenici gdje mogu doći svi stanovnici s cijelog područja grada.


Marija Kružića zanimalo je zašto školska sportska dvorana još nije gotova i kada će biti spremna. Dvorana je trebala biti gotova prije pola godine, no gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je da su nepredviđeni radovi prolongirali projekt, a trenutačno se otklanjaju posljednji nedostaci. Konkretan datum otvorenja i dalje nije poznat, već samo da će dvorana biti spremna uskoro.


Parkiralište u Selcu


Na pitanje vijećnika zašto se iz sredstava namijenjenih za sportske klubove ne izdvoji dio za pokrivanje troškova korištenja dvorana izvan Crikvenice, jer klubovi poput BK-a Sveti Jakov u kojem trenira svjetski prvak Karlo Šaban koriste prostore u Rijeci. Rukavina je istaknuo da rješenje tog problema leži u izgradnji boćališta u Gornjem Kraju jer će tu dvoranu moći koristiti svi klubovi na području grada.


Iako je sezona prošla, pitanje parkinga u gradu, naročito u Selcu, još uvijek je aktualno. Rukavina je vijećniku Krmpotiću odgovorio da se razmatra nekoliko lokacija. Rekao je da se ne odustaje od mogućeg prostora u centru Selca, u suradnji s Konzumom, no najboljim rješenjem smatra područje ispod rasadnika na kojem se nalaze privatna zemljišta koja bi se mogla planski namijeniti.