Slučaj Tepeš

Butković ironično o svađi u Novom: ‘Razmišljamo da prilaz Tepešovoj garaži pretvorimo u državnu cestu’

Dražen Ciglenečki

Oleg Butković / Foto: I. TOMIĆ

Oleg Butković / Foto: I. TOMIĆ

 Molim vas da napišete da u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture razmišljamo kako da taj prilaz garaži prekategoriziramo u državnu cestu – rekao nam je ministar Butković.



Ministar Oleg Butković reagirao je na tekst u našem listu o tome da je 2009., dok je on bio gradonačelnik Novog Vinodolskog, prodano gradsko zemljište preko kojeg bivši šef zagrebačkog HDZ-a Davorin Tepeš jedino može prići svojoj kući. Butković je odlučio ironizirati tu situaciju.


– Molim vas da napišete da u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture razmišljamo kako da taj prilaz garaži prekategoriziramo u državnu cestu – rekao nam je ministar Butković.


Podsjetimo, Gradsko vijeće Novog Vinodolskog je spomenutu nekretninu 2009. pretvorilo iz zelene zone u građevinsko zemljište i zatim raspisalo javni natječaj za njegovu prodaju.




Krajem godine Butković je sklopio ugovor s jedinim ponuđačem, austrijskim državljaninom Lovorkom Rosandićem. No, tako je Tepeš ostao bez prilaza kući, premda ima građevinsku dozvolu za garažu.