Zimska situacija

Zabijelilo: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg. Pogledajte tko se najviše veseli pahuljama

Portal Novilist.hr

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Oko Ravne Gore očekuje se i do 35 centimetara snijega, dok će u ostalom dijelu Gorskog kotara njegova visina rijetko prelaziti 20 centimetara



DELNICE Sukladno najavama prognostičara, u Gorskom kotaru je počeo padati snijeg. Mladi Delničani vesele se pahuljama, a snijeg je dobro došao za igru i psima. Vlasnici automobila čiste pak svoje limene ljubimce kako bi bili spremni za vožnju. 


Prema najavi Rimetea, oborine će biti neravnomjerno raspoređene, više u Gorskom kotaru, prije svega u središnjem dijelu te oko Ravne Gore gdje se do subotnje večeri očekuje poveći snježni pokrivač visine i do 35 centimetara uz povremene probleme u prometu.


Snijega će biti i u ostalom dijelu Gorskog kotara no njegova visina bi rijetko gdje prelazila 20 centimetara.




Nešto konkretnije oborine će biti na kvarnerskim otocima, prije svega na Rabu i Lošinju gdje bi u sljedećih 72 sata palo i više od 20 litara kiše, dok bi na istočnom priobalju, uz više područje otoka Krka bilo i susnježice te uz jače oborine malo snijega nošenog burom.


Najmanje i najrjeđe oborine u Istri gdje se očekuju male količine oborine, par litara većinom kiše, dok u unutrašnjosti te na području Ćićarije može biti i snježnih pahulja.


Na riječkom području također se očekuje manja količina oborine, prosječno tek malo više od 5 litara, više na istočnom dijelu. Padat će većinom kiša ili susnježica, iznad oko 250 metara i snijeg uz mogućnost formiranja tanjeg pokrivača ili dekoracije.