Manifestacija u Lokvama

Žabarska noć privukla stotine ljudi: Evo tko su pobjednice

Danijela Pleše

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Pobjednica je Željka Šarčević Grgić, drugo mjesto osvojila je Katarina Fadljević, a treće Ivana Cvitan Polić



LOKVE Načelnica Općine Klana, Željka Šarčević Grgić, sa žabom Đimi, pobjednica je 43. Žabarske noći u Lokvama. Drugo mjesto osvojila je Katarina Fadljević, točnije njena žaba Slavko, a na trećem mjestu je još jedna čelnica lokalne samouprave, načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić, i njezina žaba Bjondina.


– Nakon dragog poziva načelnika Općine Lokve odlučila sam sa obitelji spontano provesti vikend u Gorskom kotaru u Lokvama, zbog ove manifestacije, ali i činjenice da mi je suprug dio grupe Gustafi pa smo eto sve spojili. Prvi put mi je ovo da sam na ovakvoj manifestaciji i veoma sam se zabavila. Inače volim vodozemce pa je valjda to žaba i osjetila.


Lupala sam po stolu i puhala u nju, izgleda da je to pomoglo jer je i skočila eto do prvoga mjesta. Veoma je zanimljiva manifestacija jer je cijelu večer napeta i drži te adrenalin. Jako sam pozitivno iznenađena sa svime te se nadam da nam ovo nije prvo i zadnje sudjelovanje, ali i početnička sreća zbog pobjede – izjavila je pobjednica Žabarske noći, Željka Šarčević Grgić.


Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej Drechsler





Na zabavu u Lokve ove godine stigli su brojni posjetitelji iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije. Otvarajući manifestaciju, načelnik Općine Lokve, Toni Štimac, zahvalio je Primorsko-goranskoj županiji na pokroviteljstvu, ali i ostalim poduzećima, obrtnicima i privatnicima koji su pomogli da se održi još jedna Žabarska noć.



No, kraljice večeri su svakako bile žabe o kojima se i ove godine vrlo pažljivo skrbilo.


– Žabice smo nabavili u ribnjaku u Karlovcu te će ondje i biti vraćene na sigurno nakon manifestacije. Veoma smo ponosni što se vodi briga o zaštiti žabica i to sve prema napucima Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ove godine su malo žabice uspavane stoga ne skaču puno, ali moram i primijetiti da su inače na Dječjoj žabarskoj puno veći skokovi, možda to nekako djeca srčanije odrade, uživljenije. No, svakako prijavljenih 35 natjecatelja u ovu noć sigurno nije mala brojka – kazala je Đurđa Malnar iz Općine Lokve.


Red glazbe, red žabljih skokova i napetosti u tri serije doveo je i do konačnih rezultata. O napetosti govori i činjenica da su prve tri žabice, kada se zbroje njihovi skokovi, imale isti rezultat – 120. Raspodjela prva tri mjesta učinjena je prema kriterijima natjecanja, a mnogi su, istina u šali, komentirali činjenicu da su među pobjednicima čak dvije načelnice.