Memorijalni turni

Više od stotinu šahista odalo počast vrsnom pedagogu Željku Mitroviću

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Želja je svih iz »Gorana« da turnir postane tradicionalan



VRBOVSKO Stotinjak šahista svih uzrasta, nonajviše najmlađih, okupilo se u dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića na 1. memorijalnom turniru »Željko Mitrović« kojeg su u znak sjećanja na ovog vrsnog šahovskog pedagoga organizirali članovi njegovog nekadašnjeg Kluba »Goran« iz Vrbovskog.


Kvalitetnim radom Mitrović je godinama držao vrlo visoku razinu školskog šaha u Vrbovskom pa su muške i ženske ekipe vrbovšćanske škole osvojile čak devet naslova državnih prvaka pretvorivši Vrbovsko u jedno od središta hrvatskog šaha. Upravo stoga, istaknuo je Damir Grgurić, predsjednik ŠK »Goran«, doprinos Željka Mitrovića razvoju šaha ovog kraja ne smije biti zaboravljen.


– Turnir smo organizirali uz pomoć PGŽ-a, obrtnika, roditelja šahista i OŠ Ivana Gorana Kovačića, a uz nekoliko majstora i starijih igrača došlo nam je puno djece iz raznih dijelova Hrvatske – od Međimurja i Slavonije do Zagreb, Splita i Rijeke, rekao je Grgurić naglasivši da je želja svih iz »Gorana« da turnir postane tradicionalan, s čime se slaže Anton Burić ravnatelj vrbovšćanske škole., koji ističe da je, s obzirom na doprinos koji je Mitrović dao razvoju šaha na osnovnoškolskoj razini, minimum koji je škola mogla dati, pomoć pri organizaciji ovog turnira.




– Nadam se da će se s vremenom pojaviti i Željkov nasljednik, mada nikome neće biti lako napraviti ono što je učinio Željko odgojivši brojne igrače i igračice te osvojivši čak devet naslova prvaka Hrvatske, kao i brojna druga i treća mjesta, rekao je Burić. U ime glavnog pokrovitelja – PGŽ-a – turnir je otvorio dožupan Petar Mamula