Stigla građevinska dozvola

Uz samu autocestu Rijeka – Zagreb niknut će Adrenalinski centar Vrata

Marinko Krmpotić

Sve spremno za ulaganje u adrenalinski centar  / Snimio  Marinko KRMPOTIĆ

Sve spremno za ulaganje u adrenalinski centar / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Teren na kojem će se nlaziti AC Vrata idealan je za zimske sadržaje poput sanjkanja i skijanja, ali i nezimske adrenalinske saržaje kao što je alpine coaster.



Općina Fužine dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju Adrenalinskog centra Vrata, projekta koji nudi mogućnost ulaganja u zimski i ljetni adrenalinski turizam. Riječ je o lokaciji između Vrata i Fužina, nedaleko od željezničke postaje Vrata i izlaza s autoceste Rijeka – Zagreb, a teren na kojem će se nlaziti AC Vrata idealan je za zimske sadržaje poput sanjkanja i skijanja, ali i nezimske adrenalinske saržaje kao što je alpine coaster.


Načelnik Fužina David Bregovac naglašava da je tijekom ranijih godina Općina Fužine uložila znatna sredstva u osiguranje sve potrebne dokumentacije i infrastrukture.


– Sad je sve gotovo i područje je spremno za ulaganje. Budući da je riječ o višemilijunskim ulaganjima, mi ćemo kao lokalna samouprava najprije ozbiljnim ulagačima ponuditi po vrlo povoljnim uvjetima korištenje tog prostora. Cilj je stvoriti nove turističke sadržaje koji će obogatiti turističku ponudu našega kraja te zaposliti ljude s našeg područja. Ovo je jedan od prvih, ako ne i prvi pokušaj takve vrste na području Gorskog kotara, i nadamo se da ćemo privući pažnju onih koji žele razvijati turizam tijekom cijele godine – rekao je Bregovac.