Još je zima

U Gorskom kotaru snijeg, na cestama zimski uvjeti

Hina

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Zimski uvjeti su i na cestama u Gorskome kotaru: DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica; DC32 Prezid-Delnice; DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin; DC203 Brod na Kupi-Delnice; DC305 Parg-Čabar; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5034 ?Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje; ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk i ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Čabra, Delnica i Gornjeg Jelenja.


?Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika.




Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore.


Zbog prometne nezgode na autocesti A7 poslije tunela Burlica, u smjeru Šmrike vozi se uz ograničenje brzine.


Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i dijelom u Dalmaciji.


Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom, ponajprije u Gorskom kotaru. Potom postupno smirivanje te djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Poslijepodne vjetar posvuda u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 5 i 10, na Jadranu uglavnom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 24. veljače.