Promjena

TRANFER Direktorica Turističke zajednice Vrbovskog prelazi u Ured gradonačelnika

Marinko Krmpotić

Kako je jasno da će TZ-i biti ukinuti, raspisali smo natječaj za mjesto stručnog suradnika u turizmu u Gradu Vrbovskom, a jedini kandidat bila je dosadašnja direktorica TZG-a, objašnjava Mufić



Na predstojeće krupne promjene u sustavu turističkih zajednica na području Gorskog kotara prvi su reagirali u Gradu Vrbovskom. Tamo je, naime, u gradskoj upravi od završnog tjedna veljače svoje radno mjesto kao stručna suradnica u Uredu gradonačelnika našla Tatjana Kušić, dosadašnja direktorica TZG-a Vrbovskog. Njeno je prethodno radno mjesto ukinuto, TZG Vrbovsko uskoro će u povijest, neće biti osnovan ni Turistički informativni centar (TIC) kao svojevrsna zamjena za TZG, saznajemo od gradonačelnika Vrbovskog, Dražena Mufić, koji je i obrazložio ovu promjenu.


– Po našem mišljenju s državne razine najavljene promjene u sustavu dosadašnjih TZ-a idu u pravom smjeru i stoga smo odlučili što prije reagirati kako bi organizacija aktivnosti vezanih uz turizam na našem području bila što bolja. Budući da je jasno da će TZ-i biti ukinuti, raspisali smo natječaj za mjesto stručnog suradnika u turizmu u Gradu Vrbovskom, a jedini kandidat bila je upravo dosadašnja direktorica TZG-a Vrbovskog. Zadovoljila je sve kriterije, primili smo je i pred njom su sada, uz turizam, poslovi na području kulture, protokola Ureda gradonačelnika te niz drugih poslova koje ćemo dogovarati, govori Mufić i otkriva novi zanimljiv projekt.


OPG tržnica


– Primjerice, okrenut ćemo se organizaciji dolaska što većeg broja goranskih OPG-a na našu tržnicu čije će natkrivanje uskoro biti gotovo pa ćemo prvi u Gorskom kotaru imati natkrivenu tržnicu.




Do sada je naša tržnica radila posljednjeg utorka u mjesecu, a sad ćemo to pokušati podići na dva utorka mjesečno, odnosno s vremenom i na svaki utorak u tjednu. Pritom ćemo uz klasičnu ponudu nastojati omogućiti svim goranskim OPG-ima koji to žele, da na našoj tržnici nude i prodaju svoje proizvode. Osim toga, plan nam je u gradu pronaći jedan stalni prodajni prostor tih proizvoda, a tu bismo imali i mogućnost ponude turističkih informativnih materijala pa bi taj prostor imao i neku funkciju Turističkog informativnog centra. Sve te, ali i druge poslove vodit će sada naša stručna suradnica, najavljuje gradonačelnik Mufić, a Tanja Kušić dodaje da će za nju to značiti poslove koje je i do sada obavljala, ali i neke nove.


– Spomenute aktivnosti kojima ćemo u Vrbovsko nastojati privući što više proizvođača autohtonih proizvoda te i time privlačiti posjetitelje i turiste u Vrbovsko bit će samo mali dio ovogodišnjih aktivnosti. Jasno mi je da ću raditi opsežniji posao nego do sada. Najviše će biti vezan uz turizam, od pripreme raznih projekata i programa pa do nastavka održavanja različitih turističkih manifestacija koje smo i do sada organizirali pa ću tako i dalje voditi brigu o Bundevijadi, sportskom ljetu u Vrbovskom, Kotlićijadi…


Nove manifestacije


Uz to nastojat ćemo stvoriti i nove manifestacija pri čemu nam već u ožujku predstoji prvi ozbiljniji posao povezivanja Dana grada Vrbovskog i Goranovog proljeća, a krajnji je cilj jačanje tih događanja. Goranovo proljeće želimo revitalizirati i vezati uz Dan grada. Dogovaramo to kroz suradnju sa zagrebačkim KUD-om »Ivan Goran Kovačić« koji vodi brigu o Goranovom proljeću, a cilj je osmisliti ne jednu, već nekoliko manifestacija (pjesnička radionica, koncert KUD-a »Ivan Goran Kovačić«, Puhačkog orkestra DVD-a Vrbovsko…) koje bi se događale od Dana grada Vrbovskog pa do svečanosti otvaranja Goranovog proljeća. Naravno, kao i kod svih manifestacija i kod ove ćemo se nastojati iz godine u godinu razvijati i unapređivati je, a za prvu koja će biti održana od 14. do 21. ožujka nadamo se dobrim početnim iskustvima i isto takvom odazivu publike, rekla je Tanja Kušić.