Filmovi na otvorenom

Sve popularnije izletište: Od ovog ljeta na Lokvarskom jezeru i kino

Marinko Krmpotić

Na lokaciji kraj tzv. Starog motela Općina i KP »Lokvarka« izgradili su terasu s ljetnim ugostiteljskim objektom, uređen je prostor plaže i osmišljene zanimljive priredbe, a odsad će vikendima tu biti i kino na otvorenom koje će nuditi suvremene, ali i filmove i serije snimljene na tom području



LOKVE Ovog će ljeta, bude li sve išlo po planu, Općina i TZO Lokve gostima, ali i svojim stanovnicima te ostalim Goranima ponuditi – kino na otvorenom! I to na Lokvarskom jezeru! Cilj je, ističe Đurđa Malnar, direktorica TZO-a Lokve, ponuditi još jedan sadržaj na mnogima sve dražoj lokaciji kraj tzv. Starog motela. Tijekom protekle tri godine Općina Lokve i Komunalno poduzeće »Lokvarka« tu su izgradili i uredili terasu s ljetnim ugostiteljskim objektom, očišćen je i osmišljen prostor plaže, postavljena su i tri pontonska kupališta te osmišljena zanimljiva zbivanja poput priredaba Pješice oko jezera ili Opera na jezeru, a od idućeg ljeta vikendima će tu biti i – kino na otvorenom!


– Taj smo projekt, na moju inicijativu, uklopili u projekt uređenja šetnice oko Lokvarskog jezera, pri čemu smo za kino tražili i dobili sredstva dostatna za kupnju projektora i platna te postavljanje još jednog malog plutajućeg mola na koji bismo postavili platno. Ukupno smo dobili 100.000 kuna za uređenje šetnice, a dio ćemo iskoristiti za kino. Planiramo prikazivati ponajprije filmove suvremene produkcije pri čemu bismo, bude li to moguće, krenuli s akcijskim filmom »Renegades« koji je prije tri godine snimljen u Lokvama i na Lokvarskom jezeru. Bilo bi tu i drugih filmskih hitova koji bi, uvjerena sam, privukli pažnju, a postoji i ideja da priredimo prikazivanje cjelokupnog serijala »Kapelski kresovi«, odnosno također na području Lokava i Fužina snimljena tri filma o indijanskom poglavici Winnetou.



– Ako nam se ostvari sve što planiramo, onda bi to ljetno kino na otvorenom bilo otvoreno – nogometom! Naravno, mislim na prijenose nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije sa skorašnjeg svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji – kaže Đurđa Malnar.





Vjerujemo da će mnogi koji se tu kupaju ostajati na plaži i kad kupanje završi, da će velik dio ljudi samo zbog toga dolaziti te da će se druženje nastaviti i po završetku filma ili utakmice. Pokušat ćemo dodatno urediti prostor, postaviti na pontonske plaže ležaljke i slične stolice, a za ljubavne filmove sve dodatno ukrasiti nekim romantičnim ambijentom – govori direktorica TZO-a, dodajući da je u planu (ali ne još ove godine) i ljetni festival suvremene glazbe pod nazivom Lake Pink Festival.


– Cijeli taj prostor nalazi se nedaleko od restorana »Eva« koji će uskoro biti otvoren i koji će biti dio sve bogatije turističke ponude tog dijela Lokava. Nadamo se da će ovo ljeto uz Lokvarsko jezero, pogotovo na toj lokaciji kraj Starog motela, biti raznovrsno i zanimljivo te za mnoge i nezaboravno – rekla je Đurđa Malnar.