Juniorska EBYSL liga

Sutra povijesni dan u Delnicama: Igra se prva međunarodna hokejaška utakmica

Marinko Krmpotić

Međunarodni hokej prvi put u povijesti delničke sportske dvorane  / Foto M. KRMPOTIĆ

Međunarodni hokej prvi put u povijesti delničke sportske dvorane / Foto M. KRMPOTIĆ

 U okviru juniorske EBYSL hokejaške lige snage će odmjeriti zagrebački Medveščak i austrijski KAC Klagenfurt. Na gradskom stadionu prvenstvo Županije u skijaško-trkačkom sprintu



DELNICE Zahvaljujući Goranskom sportskom centru Delnice, Hokejaškom klubu »Mamut« te Skijaško-trkačkom kubu »Goranin«, Delnice će sutra od poslijepodnevnih pa do večernjih sati zaista biti zimsko sporsko odredište. Naime, u 16 sati na gradskom stadionu u Delnicama počet će Otvoreno prvenstvo Primorsko-goranske županije u skijaško-trkačkom sprintu, a u 18 sati u susjednoj multifunkcionalnoj dvorani/klizalištu bit će, prvi put u povijesti ovog objekta, održana međunarodna hokejaška utakmica u kojoj će u okviru juniorske EBYSL hokejaške lige snage ogledati zagrebački Medveščak i austrijski KAC Klagenfurt.


Prepoznali interes


Sutrašnje delničko poslijepodne i večer zimskih sportova najavljeno je na prigodnoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je direktor GSC-a Delnice Alen Udovič naglasio da je organizacija ovog atraktivnog hokejaškog susreta doprinos realizaciji ideje organiziranja što zanimljivijih sportskih zbivanja u Delnicama.


– Potencijali su veliki i uvjeren sam, da možemo puno, a u organizaciji ovog susreta posebno bih zahvalio Hokejaškom klubu »Mamut«, Gradu Delnice i TZG Delnice koji su pokrovitelji te sponzorima iz Hotela »Breza« (Ravna Gora) i »Bitoraj« (Fužine) koji su prepoznali svoj interes pa se nadam i daljnjoj suradnji, rekao je Udovič.



Maškare i Valentinovo




Alen Udovič najavio je i niz drugih zimskih sportskih i zabavnih aktivnosti na delničkom klizalištu.


– U subotu, 6. veljače ledom će vladati maškare, a tjedan dana kasnije pripremamo Valentinovo na ledu. Uz sve to vrlo uspješno traje Škola klizanja za koju se čeka u redu pa vjerujem da ćemo u Delnicama uskoro imati puno više ljubitelja klizanja no što ih je bilo dio sada, rekao je Udovič.



Konkretnije podatke o prvoj službenoj hokejaškoj utakmici u Delnicama ponudio je Robert Mance, čelni čovjek delničkog HK »Mamut« naglasivši da je do organizacije došlo na temelju suradnje »Mamuta« s Hrvatskim hokejaškim savezom i Hokejaškim klubom »Medveščak« Zagreb.


– Riječ je o utakmici EBYSL (Erste Bank Young Stars Ligue) lige u kojoj nastupaju igrači starosti do dvadeset godina iz Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske i Hrvatske. Podijeljeni su u dvije skupine pri čemu nakon ligaških susreta nastavak natjecanje osiguravaju prve četiri ekipe. U ovoj našoj skupini KAC Klagenfurt trenutačno je drugi, a Meveščak peti i ova im je utakmica jako bitna, tim više što su u prvom susretu odigranom proteklog vikenda u Zagrebu pobijedili s 2:1 pa će novom pobjedom pokušati podići šanse na nastup u doigravanju. Ekipu »Medveščaka« čine i igrači »Mladosti« i »Zagreba« pa je praktično riječ o mladoj reprezentaciji Hrvatske uzrasta do 20 godina što znači da će gledatelji sigurno moći uživati u dobrom hokeju, rekao je Mance pozvavši sve ljubitelje ovog sporta da sutra navrate do Delnica.


Utrka pod reflektorima


Isto je uradio i Davorin Klobučar, stručni suradnik za sport u GSC-u Delnice koji je naglasio da je ulaz slobodan, a bit će postavljene i montažne tribine.


– Uz pomoć našega gradonačelnika i Grada Zagreba za ovu utakmicu imat ćemo i montažne tribine i nadamo se nezaboravnom sportskom događaju. U budućnosti ćemo ovakve atraktivne susrete pokušati priređivati što češće jer sada, nakon izgradnje montažnih svlačionica, imamo uvjete za nastupe svih sportaša kojima je podloga led. Vrlo je važno i to što će dva sata prije početka hokejaške utakmice Medveščaka i Klagenfurta na »Goraninovom« igralištu početi sprint utrka u sklijaškom trčanju koju su zasniježivši stazu umjetnim snijegom osigurali članovi Ski kluba »Goranin«, a svakako će atraktivno biti to što će dio utrke biti održan pod reflektorima pa će se u srijedu moći uživati u noćnom skijaškom trčanju i hokeju, rekao je Klobučar.