Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Neviđeno

foto/video Rijetko viđeno nevrijeme pogodilo Gorski kotar: Padala tuča veličine šake. Zbrajaju se štete

Foto Lino Lončarić, Neverin.hr
Foto Lino Lončarić, Neverin.hr
Autor:
Objavljeno: 11. lipanj 2019. u 20:59 2019-06-11T20:59:00+02:00

Zabilježene su štete na automobilima i krovovima

BROD MORAVICE Rijetko viđena tuča zahvatila je područje Gorskog kotara. Zbrajaju se štete, javlja portal Neverin.

Jako grmljavinsko nevrijeme razvilo se nastavno na slovenske grmljavinske ćelije te se proširilo na sjever Gorskog kotara gdje je zabilježena iznimno velika grmljavinska aktivnost i tuča veličine šake!

Zabilježene su štete na automobilima i krovovima, javlja Neverin.

Na probleme u prometu zbog tuče upozoravao je i HAK. Na autocesti A6 u tunelu Rožman Brdo promet se jedno vrijeme odvijao jednom prometnom trakom u oba smjera zbog zaustavljenih vozila.  Zbog žestoke tuče vozilo se uz ograničenje od 40 kilometara na sat.

Jaka grmljavinska ćelija oko 21 sat nalazi se na području Ogulina i Karlovca. I dalje se bilježi velika grmljavinska aktivnost. Grmljavinski pljusak približava se i varaždinskom području.

Baš kao i jučer, i danas je došlo do razvoja jake naoblake u središnjom dijelu Slovenije. Oko 15 sati u Dolenjskoj se razvila superćelija uz razornu tuču, piše Istramet.

Najgora je bilo u Igu gdje su padale prave ledene gromade, izvještava portal 24ur.com. Tuča je zasigurno uzrokovala ogromne štete, a nadležne službe uslijed velikih količina oborina u kratkom vremenskom roku upozoravaju i na mogućnost pojave bujica.

Sudeći prema aktualnim radarskim snimkama sustavi su poprilično statični, što može doprinijeti pojavi ekstremnih oborina i tuče na manjem dijelu područja te dodatno pogoršati situaciju. Prema pisanju lokalnih medija, meteorolozi očekuju nastavak razvoja olujnih sustava i u idućim satima.

Jakih nevremena jučer je bilo i u Njemačkoj iznad koje se sukobio vlažan oceanski zrak i topla zračna masa afričkog porijekla. Bilo je razorne tuče, obilnih oborina i olujnog naleta vjetra, a najpogođeniji je bio München i okolica. Prema izvještajima medija, veliko nevrijeme je pogodilo i sjeverozapad Češke, piše Istramet.

Severe Weather Europe objavio je video jake tuče koja je pogodila područje Stari Trg ob Kolpi u Sloveniji.

Foto Lino Lončarić, Neverin.hr

Foto Lino Lončarić, Neverin.hr

Foto Lino Lončarić, Neverin

tu4

Foto Lino Lončarić, Neverin

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu