10. izdanje fužinskog polumaratona

Rekord utrke “Tri jezera” – 600 sudionika

Marinko Krmpotić

Više od šest stotina trkača svih uzrasta jučer je »okupiralo« Fužine / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Više od šest stotina trkača svih uzrasta jučer je »okupiralo« Fužine / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Podijeljeni u tri kategorije (djeca, građanstvo, polumaratonci) svi su oni mogli uživati u savladavanju trkačkih staza koje su vodile mahom po prekrasnim krajolicima Fužina, točnije obalama Bajera, Lepenice i Potkoša



FUŽINE Deseto izdanje fužinskog polumaratona »Tri jezera« privuklo je do sada najveći broj sudionika, njih čak šest stotina!


Podijeljeni u tri kategorije (djeca, građanstvo, polumaratonci) svi su oni mogli uživati u savladavanju trkačkih staza koje su vodile mahom po prekrasnim krajolicima Fužina, točnije obalama Bajera, Lepenice i Potkoša.


Najuspješniji u najzahtijevnijoj trci, polumaratonu od 21 km, bio je Slovenac Rok Puhar koji je stazu istrčao za sat i deset minuta, a nedugo potom do cilja su dotrčali i mađarski maratonci, najprije Tamas Nagy, potom i Lajoš Berecz.




U konkurenciji žena najbrža je bila Barbara Belušić druga je Marija Vrajić, a treća Mađarica Tunde Szabo. Pobjednik građanske utrke na 7 km je Petko Drakulić (Vrbovsko), drugi je domaći natjecatelj Saša Starčević, a treći Franjo Kušević (Pisarovina), dok je u kategoriji žena prva ciljom prošla Iva Tomić Smojver (Croatia) ispred klupske kolegice Linde Kitak, odnosno Riječanke Andree Tuđa (Torpedo Runners).


Napeto je bilo i u dječjim uzrastima gdje je u konkurenciji djevojčica rođenih 2006. ili 2007. godine pobjedila Franka Tomić, druga je bila Ana Fumić, a treća Klara Gorup, dok je kod dječaka prvak Romano Radošević, drugi je Filip Vrkić, a treći Matej Vrbanović.


Kod najmlađih, rođenih 2008. ili 2009. godine u kategoriji dječaka pobjednik je Matija Štimac ispred Borisa Štefančića i Tome Vizača, a kod djevojčica prvakinja je Leona Stević, druga je Helena Dinjar a treća Dora Tibljaš.