Usvojen financijski plan

Radio Gorski kotar plovi mirnijim vodama

Marinko Krmpotić

Nakon turbulentnog prošlogodišnjeg razdoblja poslovanje RGK je normalizirano, Radio je likvidan i redovito podmiruje sve svoje obveze – rekao je direktor Radija Gorski kotar Miroslav Pleše



DELNICE Poslovanje Radija Gorski kotar uravnoteženo je i uplovilo je u mirnije vode, zaključili su predstavnici članova-suvlasnika trgovačkog društva Radija Gorski kotar d.o.o. Delnice tijekom skupštine Društva na kojoj su jednoglasno podržali Plan rada i poslovanja, te financijski plan za iduću godinu.


Svjesni ograničene čujnosti radijskog programa zemaljskim putem, članovi Skupštine Društva očekuju od Radija da u budućnosti ipak nastoji što više prihoda ostvariti vlastitom djelatnošću, prvenstveno marketingom, odnosno promjenu postojećeg omjera prema kojem su od ukupnog iznosa 48,5 posto vlastita radijska zarada, a 51,5 posto sredstava dotacija 8 goranskih gradova i općina, suvlasnika Radija. 


   Financijski plan za 2014. godinu težak je 735.000 kuna pri čemu se kroz djelatnost samog RGK očekuje zarada od 345.000 kuna, rekao je direktor Radija Miroslav Pleše pojasnivši da je plan temeljen na realizaciji tijekom ovogodišnjeg devetomjesečnog razdoblja. 




   »Tih devet mjeseci daju nam razloga za zadovoljstvo, jer je nakon turbulentnog prošlogodišnjeg razdoblja poslovanje Radija normalizirano, RGK je likvidan i redovito podmiruje sve svoje obveze. Istina, osnovica za plaće četvero zaposlenih djelatnika i dalje ostaje umanjena za 10 posto.


Opća besparica u društvu održava se na marketinški prihod, što je djelomice ove godine nadoknađeno povećanim prihodima ostvarenim na natječaju Fonda za pluralizam medija i od telefona s dodanom vrijednošću. Velik je dio troškova ipak zadan i ne može se mijenjati, poput električne energije ili zakupa odašiljačkog prostora.


No, unatoč svemu, stabilno ovogodišnje poslovanje najavljuje da će Radio Gorski kotar i ovu godinu završiti financijski pozitivnim rezultatom, rekao je Pleše istaknuvši kako je početkom rujna ove godine završen dvogodišnji proces osmišljavanja nove programske sheme čiju je kvantificiranu programsku osnovu verificiralo Vijeća za elektroničke medije.


Prema njoj se ispunjavaju zakonske obveze emitiranjem 1.014 minuta informativnog programa tjedno i 2.017 minuta dnevnog objavljivanja programa vlastite proizvodnje, s čime će se nastaviti i iduće godine.