Kupujmo goransko i hrvatskog

Prvi delnički “Božićni sajam” omela mećava

Marinko Krmpotić

Cilj je bio predstavljanje lokalnih proizvođača i goranske zimske ponude, s naglaskom na delničko klizalište



DELNICE  Viša sila u obliku jake snježne mećave i tridesetak centimetara novog snježnog pokrivača u popriličnoj je mjeri omela, ali na svu sreću ne i zaustavila održavanje prvog “Božićnog sajma”, priredbe  koju su u multifunkcionalnoj dvorani delničkog klizališta na inicijativu predstavnika lokalnih udruga i poduzetnika organizirali Grad Delnice i  TZG Delnice.


Cilj je bio predstavljanje lokalnih proizvođača pod motom “Kupujmo goransko i hrvatsko” te promidžba goranske zimske ponude s naglaskom na delničko klizalište, a svečano otvorenje proteklo  je u znaku nastupa učenika OŠ I.G. Kovačića iz Delnica koji su izveli  ”Kostimiranu božićnu čaroliju” te nastupu članova delničke Katoličke  udruge mladih “Ivan Krstitelj”.


Pozivu na sudjelovanje u prvom  božićnom sajmu na delničkom klizalištu odazvalo se nekoliko poduzetnika i udruga koji su nudili božićna drvca, suvenire, autohtone proizvode poput meda, sira i napitaka od goranskih plodova gorja, a uživati se  moglo i u klizanju te ugostiteljskoj ponudi.