Sve gore stanje

Oštećeni krov prijeti: Na proljeće sanacija delničke kuglane

Marinko Krmpotić

Gradonačelnik Knežević rekao je da je već izdan nalog da se hitno krene u sanaciju najugroženijih dijelova kako objekt ne bi dalje propadao



Planira li se krenuti u sanaciju krova na zgradi delničke kuglane, budući da su zbog vremenskih prilika oštećenja sve veća pa se sve više oštećuju i unutrašnjost i oprema, pitao je na sjednici Gradskog vijeća Delnica Franjo Jakovac (PGS), proširivši interes i na drugo područje.


– Uz to, zanima me kako to da je u proračunu Grada Delnica za sanaciju krova predviđeno 800.000 kuna, a u troškovniku GSC-a, koji vodi brigu o održavanju sportskih objekata u Delnicama, stoji svota od 450.000 kuna. Znači li to da smo rastrošni? – pitao je Jakovac.


Odgovarajući mu, gradonačelnik Knežević rekao je da je već izdan nalog da se hitno krene u sanaciju najugroženijih dijelova kako objekt ne bi dalje propadao.




– U proljeće planiramo krenuti u projekt cjelokupne sanacije, pri čemu se nadamo financijskoj potpori Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša koji ovakve projekte obično sufinancira sa 60 posto od ukupnih sredstava, a 40 posto je na lokalnoj samoupravi. Također, direktor GSC-a Alen Udovič obećao mi je da će oni izraditi projektno rješenje sanacije krova. Naših 800.000 kuna vezano je uz potpunu sanaciju, tj. energetsku obnovu objekta kuglane sa sanacijom i izolacijom krovišta, termoizolacijom fasade i izmjenom stolarije. Za taj GSC-ov troškovnik od 450.000 kuna do sada nisam znao i ne znam što oni točno misle pod sanacijom – rekao je gradonačelnik Knežević.