Tradicija

Održano 24. izdanje Goranskog oldtimer rallyja u Delnicama: ”Starci” prodefilirali Gorskim kotarom

Danijela Pleše

Foto D. Pleše

Foto D. Pleše



DELNICE Prohladno sunčano jutro u Delnicama dočekalo je sudionike 24. Goranskog oldtimer rallyja u organizaciji Oldtimer kluba Delnice 1955 povodom Dana Grada i Župe Delnice. Ranojutarnji program započeo je nastupom Limene glazbe Delnice nakon čega je sve prisutne sudionike i zaljubljenike u oldtimere pozdravio predsjednik delničkog oldtimer kluba Marijan Žagar.


– Ponosan sam što već tradicionalno okupljamo ponosne vlasnike oldtimera, što nas se sakupilo 150-ak sudionika iz cijele Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Srbije – rekao je Žagar.


Krenulo se iz Delnica prema Mrkoplju do Begovog Razdolja, potom su se sudionici vratili u Mrkopalj te kroz Sunger do Lokava, gdje je bilo zajedničko druženje u Radničkom domu. Cilj je svake godine voziti drugačijim pravcima kako bi se prošle sve zanimljivosti goranskoga kraja, što najbolje zna Martin Mikulec iz Zaboka koji je bio na svim dosadašnjim rallyjima.




Ponos ovogodišnjeg rallyja je i predstavljanje monografije »Povijesna cestovna vozila Gorskog kotara« autora Borisa Pleše te Željka Laloša koju je bilo moguće kupiti na licu mjesta te tako imati trajnu uspomenu kao zaljubljenik oldtimera.