Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Ideje za prenamjenu

Od delničkih vojnih skladišta do tvornice streljiva i izviđačkog kampa

Planira se novi život bivših vojnih skladišta / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Planira se novi život bivših vojnih skladišta / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2018. u 0:06 2018-09-11T00:06:00+02:00

Skladišta V2 i V3 i postojećom infrastrukturom odgovaraju tvornici streljiva, a V1 bi kroz javno-privatno partnerstvo postao međunarodni izviđački centar

DELNICE  Sudbina delničkih vojnih skladišta koja su u sastavu garnizona vojske bivše države bila značajni i opsegom veliki objekti, pokušava se riješiti od trenutka završetka Domovinskog rata, a trenutačno je, ističe gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, stanje takvo da za korištenje tih prostora postoji zamjetan interes.

– Državna agencija Alan iskazala je zanimanje i želju da na lokaciji skladišta znanih pod nazivima V2 i V3 gradi modernu tvornicu streljiva. Budući da je namjena tih objekata bila i ranije bliska tim okvirima djelatnosti, postojeća ih infrastruktura zadovoljava, što znači da mogućnost njihova dolaska i ulaganja u taj projekt postoji. Mi smo kao lokalna samouprava svakako spremni pomoći im i osigurati što bolje uvjete za njihov rad pa trenutačno razmatramo zakonske mogućnost oslobađanja plaćanja dijela obveza.
Kad je o V1 riječ, čeka se konačan odgovor Saveza izviđača Hrvatske koji na toj lokaciji žele urediti veliki nacionalni izviđački kamp. Grad je spreman ući u javno-privatno parnerstvo tako da svoj udio nudi kroz vrijednost zemljišta koje pripada Gradu, a oni bi trebali naći investitore koji će naći novce za uređenje i opremanje tog prostora koji bi se koristio i kao međunarodni izviđački centar pa je i tu moguće dobiti novce. Taj je prostor idealan, s obzirom na ostale lokalitete Gorskog kotara i želju izviđača da im V1 bude središte iz kojeg će kretati i k drugim lokacijama. Stoga se nadamo da će i tu doći do pozitivnog rješenja, objasnio je gradonačelnik Knežević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.