Nova školska godina

Noviteti u delničkoj školi: Svakom đaku ormarić, a u blagovaonici – mala fontana

Marinko Krmpotić

Foto: M. KRMPOTIĆ

Foto: M. KRMPOTIĆ



DELNICE – U novu školsku godinu delnički osnovci krenuli su s dva lijepa noviteta. U školskim hodnicima za učenike od petih do osmih razreda postavljeni su novi školski ormarići, a u blagovaonici je namještena mala fontana sa pročišćenom vodom.


Fontana je, ističe Mladen Bolf, ravnatelj OŠ Ivana Gorana Kovačića, postavljena zahvaljujući sredstvima iz ostavštine Jeanet Majnarich iz koje je do sada ova škola već dobila informatičku učionicu, novi razglas te ormariće za pehare: »Riječ je o ukupnim ulaganjima od oko 180.000 kuna i zaista smo zahvalni izvršiteljima oporuke gđe Majnarich, posebno Vilku Smiljaniću, na dosad iskazanom razumijevanju i pomoći«, rekao je Bolf, a Vilim Smiljanić naglasio je da je želja same gđe Majnarich bila da se iz njene ostavštine pomažu mladi i osobe treće životne dobi pa su s radošću donirali i spomenutu fontanu.


Za nove ormariće, ističe ravnatelj, najzaslužniji je Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ-a koji je osigurao 52.000 kuna za nabavu i postavljanje, a Grad Delnice s 40.000 kuna osigurat će ormariće i za učenike prva četiri razreda:




»Ovakvi su nam ormarići nužni zbog toga što su u Gorskom kotaru vremenske prilike često takve da je itekako korisno preobući se i preobuti. Do sada smo imali stare ormare i vješalice i ovaj novitet svakako nam je koristan, a budući da svaki učenik ima svoj ormarić, sad će se učiti i odgovornosti, jer će to biti baš njihov ormarić«, rekao je Bolf