Prve vožnje

Nova linija: Utorkom kombi za Ravnu Goru

Marinko Krmpotić

Svakog utorka iz Stare Sušice, Starog Laza, Kupjaka i dijela Ravne Gore zvanog Vrh vozi kombi prema Ravnoj Gori, gdje će ostati četiri sata i čekati putnike, koji će za to vrijeme otići liječniku, kupiti namirnice ili obaviti neki drugi posao



RAVNA GORA Jučerašnjim prvim vožnjama nove autobusne linije koja veže susjedna mjesta s Ravnom Gorom te današnjim otvaranjem prostora za druženje umirovljenika u Ravnoj Gori, ističe načelnik Mišel Šćuka, realizira se nakon samo četiri mjeseca rada nove vlasti jedno od predizbornih obećanja iz HDZ-ovog programa, točnije ono vezano uz podizanje standarda i uvjeta svakodnevnog života za starije stanovništvo koje živi na području Općine Ravna Gora.


Pomoć starijima


– Iako je prijevoz koji će se svakog utorka iz Stare Sušice, Starog Laza, Kupjaka i dijela Ravne Gore zvanog Vrh namijenjen svim stanovnicima, znamo da će se uslugama tog kombi prijevoza najviše koristiti stariji stanovnici tih naselja koji će svakog utorka moći taj prijevoz koristiti te za četiri sata boravka u Ravnoj Gori obaviti poslove vezane uz kupovinu namirnica, posjet liječniku, odlazak u ambulantu ili slično. Svakog utorka iz tih naselja, točnije s krajnje točke tih mjesta u odnosu na susjedne općine Skrad, Mrkopalj i Grad Vrbovsko, kretat će kombi koji će kupiti putnike iz tih naselja, kao iz naselja Šije i Leskova Draga na liniji Kupjak-Ravna Gora.


Uz sve to u zgradi ravnogorske Ambulante osigurali smo u suradnji s Domom zdravlja Delnice prostoriju u kojoj će se od 7 do 15 sati moći družiti umirovljenici, pogledati TV, pročitati novine te, naravno, utorkom čekati autobus ako dođu iz okolnih naselja. Cilj svih ovih naših nastojanja je olakšati život starijem stanovništvu koje živi na području Općine Ravna Gora, a s aktivnostima ovakve vrste nastavit ćemo i u narednom razdoblju pa ćemo već za proljeće izaći s novim projektima, najavio je načelnik Šćuka.





Mjesto polaska u svakom od spomenutih naselja je na krajnjoj točki tog naselja, a zadnja postaja u Ravnoj Gori je ambulanta ispred koje slijedi povratak i to točno četiri sata nakon polaska. Dakle, iz Stare Sušice autobus kreće u 6.40, a vraća se u 10.40. Redoslijed vožnje iz ostalih mjesta je: Stari Laz (7.10 polazak, a povratak u 11.10), Kupjak, Zalesina, Šije, Leskova Draga (7.35 polazak, a povratak u 11.35) te Vrh (polazak u 7.55, a povratak u 11.55 sati).



Dva prijevoznika


Na zadacima prijevoza mijenjat će se kombiji Obrta Stepić iz Ravne Gore i tvrtke L Tours iz Vrata. Boris Lončarić, poznati vratarski prijevoznik, odvozio je turu prvog dana i »odbrojio« ukupno 53 kilometra.


– Danas je u vožnji sudjelovao i načelnik Šćuka kako bi me upoznao s lokacijama i stanicama na kojima ćemo stajati, ukrcavati i iskrcavati putnike. Za početak nije bilo puno putnika, ali kad se za ovaj prijevoz utorkom pročuje, vjerujem da će biti ljudi koji će koristiti usluge našeg prijevoza. U vožnji ćemo se mijenjati ja i kolega iz Obrta Stepić, vozimo kvalitetnim kombijima s osam sjedišta, teren je vrlo brdovit i pravi goranski, ali budući da nam je dobro poznat vjerujem da nikakvih problema neće biti.


Uz predviđena stajanja na određenim stanicama rado ćemo, ako to bude moguće, ljude iskrcavati i ispred njihovih domova, rekao je Lončarić.