Delnički snježni rekordi

Neobična skulptura otkrivena na Trgu goranskih drvara i šumara

Marinko Krmpotić

Foto Marinko KRMPOTIĆ

Foto Marinko KRMPOTIĆ

Motiv je bila zima ove 2018. godine koja je donijela do sada rekordno izmjerenu visinu snijega u Delnicama – 182 centimetara



DELNICE Na Trgu goranskih drvara i šumara delnički gradonačelnik Ivica Knežević otkrio je objekt »Delnički snježni rekordi« kojem je cilj podacima vezanim uz do sada najviše izmjerene visine snijega u Delnicama pokazati gostima i posjetiteljima Delnica jednu od karakteristika života ovog poodručja. Motiv je, istaknuo je pri činu otvaranja Knežević, bila zima ove 2018. godine koja je donijela do sada rekordno izmjerenu visinu snijega u Delnicama – 182 centimetara.


– Vjerujem da će skulptura – koja je posebno atraktivna noću kada svijetli – privući pažnju turista i pomoći u obogaćivanju sadržaja turističke ponude našega grada – rekao je Knežević, zahvalivši svima koji su tijekom ovogodišnje žestoke zime pomagali Delničanima i Goranima, posebno predstavnicima HV-a koje je na otvaranju ove »snježne piramide« predstavljao general Perica Turalija, zapovjednik zapovjedništva specijalnih snaga. (M. K.)