Za pamćenje

Mladi kuglači Goranina najnovijim uspjesima pišu povijest delničkog sporta

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Prvaci Hrvatske postali su Vanja Šprajcar u kategoriji U9 s, u dva nastupa, ukupno srušenim 651 čunjem (332 i 319) te Matej Mrle u kategoriji U12 sa srušenih 972 čunja (468 i 504), čak 57 čunjeva više od drugoplasiranoga. Viceprvakom Hrvatske u kategoriji U11 postao je Niko Mihel, a brončano odličje osvojio je Dominik Tomac u kategoriji U9

DELNICE  Dvije zlatne, jedna srebrna i jedna brončana medalja konačan su rezultat povijesnog, ujedno i najboljeg nastupa najmlađih kuglača delničkog »Goranina« koji su se s pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za pomladak od 9, 10, 11 i 12 godina, održanog u kuglani Grmošćica u Zagrebu, vratili kao članovi jednog od ponajboljih hrvatskih klubova kad je riječ o uzrastu najmlađih kategorija!Prvaci Hrvatske postali su Vanja Šprajcar u kategoriji U9 s ukupno u dva nastupa srušenim 651 čunjem (332 i 319) te Matej Mrle u kategoriji U12 sa srušenih 972 čunja (468 i 504), čak 57 čunjeva više od drugoplasiranoga. Viceprvakom Hrvatske u kategoriji U11 postao je Niko Mihel koji je u dva nastupa srušio 852 čunja (429 i 423), a brončano odličje osvojio je Dominik Tomac u kategoriji U9 sa srušenih 618 čunjeva (296 i 322). Pored osvajača medalja svake pažnje vrijedne nastupe imali su Mateo Kezele koji je u kategoriji U9 osvojio peto mjesto sa  553 srušena čunja (243 i 310), u kategoriji U12 Matej Tomac na 18. mjestu sa 804 srušena čunja (388 i 416) te Luka Milošević na 24. mjestu sa 713 srušenih čunjeva (335 i 378).

Tri od šest  




Pridodamo li ovim rezultatima početkom ove godine osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske do 18 godina Martina Latinovića, onda je jasno da u dosadašnjem dijelu sezone kuglači Goranina imaju tri prvaka Hrvatske i to od postojećih šest dobnih kategorija! Nadalje, ovo je već 28 medalja s Prvenstva Hrvatske u posljednje tri godine što ponovno potvrđuje odličan rad cijelog kluba, ponajprije iskusnog trenera Damira Matkovića koji je još jednom potvrdio da se pod njegovom rukom stvara sastav koji bi Delnicama i u seniorskom uzrastu mogao donijeti izuzetne rezultate. Tajnik kluba Dražen Tomić, jedan od inicijatora ideje o pojačanom radu s mladima u koji se krenulo prije nekoliko godina, ističe da su ova zima i proljeće za sada vrhunac u radu s mlađim kategorijama.


– U uzrastu do devet godina imamo prvaka i treće mjesto, u U11 drugo mjesto, u  U13 prvaka, a u uzrastu U10 nismo imali predstavnika. Naši su rezultati u radu s mladim kategorijama takvi da smo trenutačno u tom segmentu najbolji u Primorsko-goranskoj županiji te u tri ponajbolje ekipe u cijeloj Hrvatskoj. Naravno, sretni smo zbog ovih sjajnih rezultata jer iza njih stoji puno rada i odricanja, a zadovoljni smo i stoga jer ovim rezultatima na jedan način omogućujemo i opstanak kluba koji bez mladih igrača ne može postojati, a mi smo stvorili upravo to što treba – puno dobrih mladih igrača, rekao je Tomić, dok trenerski tvorac ovih uspjeha, iskusni Damir Matković, nastup u Zagrebu naziva »rapsodijom« te se raduje što će mladi igrači s vremenom sve više doprinositi uspjesima seniorske ekipe.


Poštovanje suparnika


– Kod ovih mlađih kategorija pravilo je da se ovako veliko natjecanje organizira samo jednom u godini i realizira kroz dva nastupa. To znači da uz sate i sate treninga spreman moraš biti kad je to najpotrebnije, a upravo su to učinili naši mladi igrači pa svima čestitam od srca. Sretan sam i zbog toga što ove medalje potvrđuju kontinuitet u radu. Naime, mi imamo prvaka u uzrastu U18, ali i u uzrastima U9 i U13 te niz odličnih rezultata i u drugim uzrastima. Koliko smo dobri najbolje pokazuje odnos prema »Goraninu« na prvenstvima Hrvatske. Nekad je bilo podsmijeha, danas nas itekako uvažavaju i žele igrati s nama jer znaju da će imati prave protivnike. Svakako, ovi su rezultati bitni i za uspjeh kluba na seniorskoj razini jer najbolje juniore već uključujemo u rad prve ekipe i siguran sam da će za dvije-tri godine KK »Goranin« imati mladu i vrlo kvalitetnu ekipu koja će odlično predstavljati Delnice i goransko kuglanje posvuda u Hrvatskoj, rekao je Matković.