Atraktivna šetnja

MAGIČNA VEČER U FUŽINAMA Petstotinjak posjetitelja s bakljama prošetalo uz jezero Bajer

Danijela Pleše

Foto D. Pleše

Foto D. Pleše

FUŽINE Magična predzadnja večer u 2018. godini u Fužinama obilježena je već tradicionalnom šetnjom uz jezero Bajer uz baklje. Oko petstotinjak posjetilaca pretežno s područja Istre, Rijeke i Zagreba okupilo se kraj odmorišta Čoka odakle se uz pratnju goranske glazbe krenulo u šetnju s bakljama prema spilji Vrelo.– Već nekoliko godina organiziramo ovu manifestaciju kako bismo ponudili zabavu za sve one koji se odluče kod nas provesti blagdane te dočekati Novu godinu.

Prijašnjih godina bilo je i do -14 stupnjeca Celzija, ali ove godine smo uz laganih -1 imali šetnju dugu 2 kilometra. Budući da se radi o velikom broju ljudi, tempo je lagan i potrebno je oko 45 minuta. Do čekanja u ulaz u spilju, svi su se mogli zagrijati uz naloženi oganj, zaplesati uz goransku glazbu ili se ugrijati toplim napitkom uz cijenu ulaznice koju su na početku platili. Također smo radi velikog broja djece te starijih ljudi osigurali i prijevoz autobusom do početka odakle smo krenuli, objasnio nam je direktor TZ-a Fužine Marinko Jakovljević koji je u šetnji bio s načelnikom Općine, Davidom Bregovcem. Ovaj, pak, nije skrivao zadovoljstvo posjećenošću Fužina u blagdansko vrijeme te se nada da će dogodine ponuda biti još bogatija.


Dobro raspoloženje osjetilo se na svakom koraku, baš kao i želja da mistična šetnja potraje što dulje te da se svi okupljeni što bolje »zagriju« za Ispraćaj stare godine i doček nove 2019. godine u nadi da ovakvih događaja te prigoda za druženje bude još više.


S tim se složila i mlada obitelj Sanje Sekeler koja je iz Klane u Fužine došla upravo zbog šetnje s bakljama.– Uživali smo svi, cijela obitelj. Osim samog ugođaja, dobro nam je u ovo blagdansko vrijeme, došla i šetnja. Toplo smo se obukli te stvarno uživali s našim društvom. Gdje ćeš bolji ispraćaj?! – zaključuje Sanja Sekeler.