Fužine

Ljubobratović: “Radit ćemo na realizaciji niza najavljenih projekata kao što je vrtić”

Marinko Krmpotić

Hrvoje Ljubobratović i Ela Korica / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Hrvoje Ljubobratović i Ela Korica / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Turistički brodić bi svakodnevno trebao voziti od 20. lipnja do 1. rujna, ali to se često ne poštuje. Fužinsko ljeto daleko je od zanimljivosti i kvalitete koju je nekada imalo, a nedopustivo je da je Turistički ured bio zatvoren 1. svibnja kad je ovdje došlo oko 6 000 izletnika. Tu moramo učiniti iskorak, a to znači vidjeti da li je potrebna određena financijska potpora za, primjerice, Ljeto u Fužinama, kaže Ljubobratović



Hrvoje Ljubobratović diplomirani je inženjer cestovnog prometa, ali je većini Fužinaraca znan kao dobar konobar iz »Bitoraja«. Vezanost uz ugostiteljstvo počela je još za studentskih dana kad je radio u »Bitoraju«, a budući da po završetku faksa nikako nije nalazio posao u struci, nastavio je još tri i pol godine s konobarenjem: Nedavno je dobio posao u »Alu-Benu« u Vratima, a različita radna iskustva mogla bi biti upotpunjena i poslom načelnika lokalne samouprave!


Sport i kulturu treba razvijati kao i do sada, pa čak i s više ulaganja jer, primjerice, trenutačno u NK »Omladinac« trenira čak tridesetoro djece s područja ove općine, što se davno nije dogodilo.Starijima treba pomoći kroz jačanje službe geronto domaćica, a bolje treba biti na području turizma s čijim smo trenutalnim stanem nezadovoljni.Turistički brodić bi svakodnevno trebao voziti od 20. lipnja do 1. rujna, ali to se često ne poštuje. Fužinsko ljeto daleko je od zanimljivosti i kvalitete koju je nekada imalo, a nedopustivo je da je Turistički ured bio zatvoren 1. svibnja kad je ovdje došlo oko 6 000 izletnika. Tu moramo učiniti iskorak, a to znači vidjeti da li je potrebna određena financijska potpora za, primjerice, Ljeto u Fužinama.No, ako nije riječ o novcu, već nečem drugom, onda smatram da su potrebne i sankcije«, rekao je Ljubobratović istaknuvši kako cijeni nedavno u »Novom listu« iznesen stav protukandidata Bregovca koji je rekao da će, izgubi li, biti prvi koji će pomoći novoj vlasti:“Isti je i moj stav jer mi je na prvom mjestu napredak mog zavičaja pa ću i ja, kao i moja stranka, raditi na daljnjem razvoju mjesta, bez obzira na rezultate izbora. Mi već sada znamo da u budućem sazivu Vijeća nećemo imati većinu, ali to nije važno jer su nam ciljevi zajednički i vezani uz boljitak života za 1 500 ljudi koji ovdje žive”, rekao je Ljubobratović, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu, Ela Korica, predsjednica HSU Fužine napomenula je kako se u izbore uključila jer ima  petero unučadi pa želi izgradnju vrtića kao prioritet:»Uz to, želimo li da nam mladi ostaju te da se doseljavaju onda zaista treba razmisliti o mogućnosti uređenja i izgradnje stambenog naselja namijenjenog potencijalnim novim stanovnicima koji će, najvjerojatnije, doći iz drugih sredina jer je trenutačno u Fužinama 40 nezaposlenih, a ulagači najavljuju zapošljavje novih stotinjak radnika«, rekla je Ela Korica.