Čabar

Kvaterniku prioritet izrada kvalitetne komunalne infrastrukture

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ



ČABAR »Snagom i upornošću dat ćemo novu energiju i polet radu i promijeniti sadašnje teško stanje«, poruka je koju biračima čabarskog područja šalje Martin Kvaternik, nositelj liste i zamjenik Ane Rendulić, kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnika Čabra.


Kvaternik je uvjeren u pobjedu jer je lista sastavljena od mladih i u politici novih ljudi: »Temelj našeg rada bit će izrada kvalitetne komunalne infrastrukture pri čemu u puno većoj mjeri no do sada treba krenuti prema izvorima EU sredstava, državnim instuitucijama i Županiji jer bez njihove potpore nije moguće realizirati veće projekte.


U prvom planu kod komunalne infratrukture bit će nam Gerovo koje je jedino za sada u potpunosti neuređeno naselje bez kanalizacije. Isto tako u svim ostalim mjestima nužno je dovršiti radove koji su započeti još prije osam godina.




Imamo i niz programa prema mladima i udrugama pri čemućemo punu pažnju posvetiti ideji da se stvore uvjeti za cjeolodnevni rad vrtića, a kad je riječ o starijoj generaciji ideja nam je u svakoj od većih sredina urediti prostor za njih.


Poticat  ćemo svakako i ekološku poljorivredu, a na području turizma plan je razvijati eko turizam, biciklistički i avanturuistički turizam. Kad je o privredi riječ, svakako moramo pokušati pomoći oporavku drvoprerađivaštva te još više pomagati maloj privredi, privatnim obrtnicima i poduzetnicima kojih je na ovom području puno, a svakako treba promijeniti i odnos »Hrvatskih šuma« prema ovom kraju iz kojeg oni izvlače jako puno koristi i zarade, a mi od svega toga imamo jako malo«, rekao je Kvaternik.