Na njivi

Humanitarni malonogometni turnir: Skupljeno više od 12 tisuća kuna za malog Matiju

Marinko Krmpotić

Pobjednički Shamrock Pub tim

Pobjednički Shamrock Pub tim



STARI LAZ – Na malonogometnom turniru nazvanom »Na njivi« prikupljeno je 12.120 kuna namijenjenih liječenju Matije Kezelea, dječaka iz Starog Laza koji boluje od cerebralne paralize i eilepsije pa je za njegov svakodnevni život potreban dodatni napor, trud i znatna količina novca.


Održavanje turnira koji je privukao čak devet malonogometnih ekipa iniciralo je nekoliko ljudi – Matijin sumještanin Kristijan Škrlec, bivši prvoligaški nogometaš i trener Izidor Grgurić te Barbara Vančina i Zlatko Burić, članovi Udruge mladih Mataferč’k iz Ravne Gore.


Turnir je održan na lokaciji iza zgrade škole koju mještani Starog Laza nazivaju »Na njivi« pa je po tome turnir i dobio ime, a najuspješnija od devet prijavljenih ekipa bila je ona poznatog ravnogorskog kafića »Shamrock pub«.




Naravno, organizatori su zadovoljni odazvom ekipa, prikupljenim novcem i druženjem koje su osmislili, a namjera im je da ovaj turnir postane tradicija te da se svakog ljeta održava, pri čemu će uz nogometne okršaje u prvom planu biti i prikupljanje novca za određenu humanitarnu svrhu.