Hlojkica

Gradonačelnik Delnica odgovara: ‘Zatvaranje vrtića ne dolazi u obzir’

Marinko Krmpotić



DELNICE Što se zbiva u Dječjem vrtiću Hlojkica nakon što su, navodno, inspekcijskim nadzorom utvrđene nepravilnosti pri natječaju za izbor aktualne ravnateljice? – pitala je na sjednici Gradskog vijeća Delnica Adrijana Kruljić (NL Volim Delnice).


Odgovorio joj je gradonačelnik Ivica Knežević, rekavši da je po njegovim saznanjima, i to od strane ravnateljice koja je na bolovanju, u natječaju nedostajala odredba o tome da prvenstvo pri odabiru imaju hrvatski branitelji, odnosno braniteljice.


– Iako pri samom natječaju nije bilo kandidature branitelja ili braniteljice, inspektorica je navodno to ocijenila propustom, a uz to je imala i niz zamjerki na ranije provedene natječaje realizirane dok sadašnja ravnateljica nije vodila vrtić. Što će se u konačnici dogoditi sada, još ne možemo znati jer moramo čekati njezin službeni izvještaj. Nažalost, jedna od potencijalnih mjera je i zatvaranje vrtića na određeno vrijeme što, naravno, nećemo ni pod koju cijenu dopustiti – rekao je gradonačelnik Knežević.