Obnovljen lokal

Delnički geodet baca se u ugostiteljstvo: Otvara bistro Lučice

Marinko Krmpotić

Bistro Lučice danas otvara vrata / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Bistro Lučice danas otvara vrata / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Volio sam taj posao, ali nakon petnaest godina me rad na terenu počeo smetati. U restoranu ćemo nuditi gotova jela, marende te dio tzv. a la carte, što će biti prihvatljivo zaposlenima u okolnim firmama. Na katu smo uredili šest soba sa 16 ležajeva – govori Muvrin



DELNICE U 2019. godinu područje Delnica ulazi s još jednim novim ugostiteljskim objektom. Riječ je o Bistrou Lučice kojeg u Lučicama danas otvara delnički poduzetnik Matija Muvrin koji se do sada nije bavio ugostiteljstvom, već je radio posvuda po prostorima bivše države na geodetskim poslovima. Trajalo je to, kaže nam, punih petnaest godina, a onda je došlo do zasićenja.


– Volio sam taj posao, ali u petnaest godina rada većinu sam proveo na terenu i to me je polako sve više počelo smetati. Prije nešto više od godinu dana za jednog putovanja iz Delnica prema Rijeci jednostavno mi je sinulo da – moram stati i promijeniti posao. Primanja su bila dobra, ali zadovoljstva više nije bilo i odlučio sam promijeniti posao, mada u tom trenutku nisam još znao što i kako.


Matija Muvrin, Bistro Lučice, snimio Marinko KRMPOTIĆ


Matija Muvrin, Bistro Lučice, snimio Marinko KRMPOTIĆ



Ponuda marendi




No, onda sam gotovo slučajno čuo da se iznajmljuje prostor bivšeg ugostiteljskog objekta Sidro u Lučicama i pomislio, budući da znam ovo područje, da bi to moglo biti vrlo dobro mjesto za ugostiteljski lokal i to ne samo kafić, već i mjesto za dobru ponudu hrane jer se u njegovom okružju nalazi nekoliko firmi s podosta zaposlenih ljudi kojima će ponuda marendi sigurno biti prihvatljiva. Naime, ja sam se, kroz rad posvuda po terenu, često hranio po restoranima i sličnim objektima pa i s te strane imam iskustva i uvjeren sam da znam što treba, što ljudi žele i što im treba ponuditi. I to je bilo to, odlučio sam krenuti u taj posao, osnovao firmu, prijavio se na natječaj te nakon što sam dobio povjerenje vlasnika krenuo u obnovu objekta.



Lučice nemaju ni kafića pa ćemo i s te strane biti zanimljivi, a da ne govorim o nizu poduzeća koje djeluju u ovoj poslovnoj zoni. Tome treba dodati i činjenicu da smo smješteni na samom izlazu s autoceste Rijeka – Zagreb i siguran sam da će tijekom zime ovdje često boraviti i brojni vozači kamiona, a vjerujem da će mnogi, ako budemo dobro radili, silaziti s auto ceste na piće i hranu – smatra Muvrin.– S radovima obnove počeli smo u travnju ove godine. Želja nam je bila krajem studenog početi s radom, ali zbog tipičnih hrvatskih muka s dobijanjem najrazličitijih dozvola, te samim produženjem građevinskih radova, malo smo kasnili, ali ne toliko da bi nas to bitnije ometalo. Naravno, planovi za daljnji razvoj postoje pa smo već napravili i temelje za terasu koja će početi s radom na ljeto, a za narednu zimu planiramo je zatvoriti, čime ćemo udvostručiti broj sjedećih mjesta – najavljuje Matija Muvrin.


Ti su poslovi bili daleko obimniji no što smo u prvi tren mislili jer se tek kad smo krenuli raditi ispostavilo da je objekt u lošem stanju. Sve zamišljeno smo realizirali, pri čemu smo osobno ja i supruga Ivana sami radili jako puno poslova, uštedjevši time znatnu svotu. Radovi obnove trajali su punih osam mjeseci i nakon njih smo potpuno promijenili izgled prostora, napravili centralno grijanje, promijenili kompletnu stolariju, elektro i vodovodne instalacije, ugradili novu kuhinju te na katu uredili šest soba sa 16 ležajeva. U restorantskom prostoru bit će 42 sjedeća mjesta, a nudit ćemo gotova jela, marende te dio tzv. a la carte.


Bistro Lučice, snimio Marinko KRMPOTIĆ


Bistro Lučice, snimio Marinko KRMPOTIĆ



Prenoćište za radnike


Usmjereni smo ponajprije ka ljudima zaposlenim u ovim okolnim firmama pa ćemo raditi sve dane osim nedjelje i praznika. Vrata ćemo otvarati već u 6 sati ujutro jer oko nas ima nekoliko firmi koje rade od 7 sati ujutro, a radit ćemo do 20 sati jer dalje nema smisla, barem za sada. Kuhinja s radom počinje u 10 sati, a uposlena će biti dva kuhara te dvije konobarice ili konobara, a pomagat ću i ja kad to bude potrebno i moguće, s obzirom na neprestano obavljanje administrativnih poslova, nabave namirnica i dostave hrane – govori Muvrin, dodajući da će poseban dio ponude biti smještaj, odnosno prenoćište ponajprije za radnike kojih će, uvjeren je, biti sve više jer uskoro na delničkom području počinje veliki hrvatsko-švicarski projekt uređenja vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava u Lučicama i dijelu Delnica.