Dan Grada

Delnice su zanimljive i ljeti: ‘Htjeli smo izaći van lokalnih okvira’

Marinko Krmpotić

Foto Petar Fabijan

Foto Petar Fabijan

Namjera nam je bila da u ovom početnom dijelu obilježavanja Dana Grada osmislimo gostovanja koja nadilaze lokalne okvire – kaže Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Grada Delnica



DELNICE – Koncertom »Četiri tenora« i predstavljanjem knjige »Povijesna cestovna vozila Gorskog kotara« počela su obilježavanja Dana Grada Delnica na koja će se, napominje Petar Hrg, direktor TZG-a Delnice, nastaviti niz zbivanja pod zajedničkim nazivom Delničko ljeto.


– Želja nam je u tri ljetna mjeseca privući što više ljudi kako bismo im Delnice učinili zanimljivim u onolikoj mjeri koliko nam se to događa zbog sada već jako dobro poznate Delničke adventske bajke. Aduta imamo dovoljno, posebno u činjenici da je iz zaista jakih vrućina veći dio ljeta uvijek dobro pobjeći u Gorski kotar, posebno Delnice, koje nude brojne turističke sadržaje za planinare i izletnike (dolina Kupe, Petehovac, Nacionalni park Risnjak…).


Prirodnim ljepotama želimo dodati i što zanimljivije priredbe, a namjera nam je bila da u ovom početnom dijelu obilježavanja Dana Grada osmislimo gostovanja koja nadilaze lokalne okvire. Stoga smo krenuli s Četiri tenora, slijedi ove subote koncert Maje Šuput, a taj dio gostovanja jačih imena kraju ćemo privesti književno-zabavnim gostovanjem Arijane Čuline koja će se 26. lipnja predstaviti kroz predstavu »Varaš ga, ne ostavljaš ga«.




Slijede nam lokalne fešte – Crnoluško Petrovo 29. lipnja, dan kasnije Razloško Petrovo te 13. srpnja Tragom goranske starine u Delnicama. Između tih autohtonih druženja moći će se 6. srpnja u Crnom Lugu svjedočiti velikoj hiking utrci Risnjak trail koja će okupiti oko 500 sudionika, 20. srpnja gostovat će u Delnicama KUD Klis, a 27. srpnja organiziramo drugi Šumski gurman fest na Trgu 138. brigade HV-a u Delnicama. I za kolovoz imamo već nekoliko dogovorenih priredaba, a cilj nam je za svaki ljetni vikend osigurati neko zanimljivo zbivanje.



Sretni smo što je za većinu tih događaja, posebno ovih vezanih uz Dan Grada, iznova došlo do vrlo pohvalne suradnje TZG-a Delnice, Grada Delnica i privatnog ugostiteljskog sektora koji sudjeluje financijski, bez čega ovako jakih gostovanja ne bi bilo. Naravno, takvu ćemo suradnju nastojati nastaviti te je i dodatno proširiti – rekao je Hrg.


Sutra koncert Maje Šuput


Nakon što je prošle godine povodom Dana Grada Delnica održan odlično posjećen koncert Mladena Grdovića, organizatorima se ove godine adut zove – Maja Šuput. Predgrupa će biti Insula, koncert počinje sutra u 20 sati u Supilovoj ulici koja će biti zatvorena za promet od 6 sati ujutro. Pozornica će biti smještena na prometnici ispred semafora.


Organizatori su i ove godine Grad Delnice, TZG Delnice, caffe bar Lider, kavana Centar i Hajdova hiža.