Blagdansko ozračje

Čarobni prvi adventski vikend u Selu Bake Mraz: Počela delnička bajka

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić



DELNICE Tko god je jučer odlučio bar dio subote provesti u Selu Bake Mraz i uživati u sadržajima prve ovosezonske Delničke adventske bajke učinio je odličan odabir, ponajprije zbog prekrasnog zimskog dana koji je suncem i kombinacijom modrog neba i zasnježene šume pružio idealne kulise za predstojeće blagdansko ozračje koje se jučer zahvaljujući trudu Grada Delnica i TZG Delnice itekako moglo osjetiti u Delnicama.


Iako prvi vikend nije donio organizirani dolazak riječkih mališana sada već poznatim Tin expressom, broj posjetitelja jučerašnjih zbivanja bio je pažnje vrijedan, a uživati se moglo u nizu sadržaja. Tako je uz Kavanu Centar, neposredno prije ulaska u Selo Bake Mraz, oveća hrpa snijega mamila najmlađe na snježne radosti, uživati se moglo u promatranju skulptora koji su od snijega izrađivali ledene skulpture, slikati se s Bakom Mraz ili napraviti fotkicu u zlatnim saonicama koja su vukla dva isto tako zlatna jelena. Za one starije ugostitelji Petehovca« i »Galerie« nudili su odlično kuhano vino, kobasice i hot dog, a apsolutna atrakcija za najmlađe bilo je Sklonište za nezbrinute igračke gdje je stalno vladala totalna gužva, jer su mala i velika djeca dolazila mijenjati igračke ili po univerzalnoj cijeni od pet kuna kupiti bilo koju izloženu igračku. U Parku kralja Tomislava furman Neno i njegov legendarni Miško kočijom su vozili kroz zasnježeni park, a koliki je interes bio najbolje se vidjelo po dugačkom redu onih koji su čekali vožnje. Najveće zanimanje već po tradiciji vladalo je za uprizorenje bajke, ovog puta bila je to »Zlatokosa i tri medvjedića«.


U odlično raspoloženje idealno su se uklopil i u Kavani »Centar« organizirane igraonice »Postani i ti vilenjački šegrt« te kreativne radionice na kojima su ovog puta djeca izrađivala Djeda Mraza kojeg su po zavrešertku izrade mogli uzeti sa sobom, a tom lijepom dijelu priče ovog su puta, zahvaljujući Hotelu »Risnjak« nazočila i djeca iz Doma za nezbrinutu dhjecu »Braća Mažuranić« iz Novog Vinodolskog. Kraj dnevnog programa bio je vezan uz ukrašavanje jelke i to one velike i prave pri čemu su najmlađima u postavljanju kuglica i ostalih ukrasa pomagali delnički vatrogasci, a u predvečernjim satima održan je i prvi koncert božićnih pjesama.