Delnice

Bukovac obećao pomoć poduzetnicima

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Iskorak treba učiniti i u tuirzmu tako što će se više istaknuti značaj Nacionalnog parka »Risnjak«, znatno više koristiti postojeća sportska infrastruktura, urediti Japlenški vrh, poticati daljnji razvoj Planinskog centra Petehovac stvaranjem uvjeta da do njega mogu doći autobusi te realizirati projekt izgradnje hotela na lokaciji nekadašnje ambulante, kaže Bukovac, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Delnica



DELNICE Završni dio predizornih zbivanja za delnički HDZ bio je predizborni skup u Radničkom domu Delnice te tiskovna konferencija na kojoj je potporu Goranu Bukovcu, kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Delnica, dao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.


Iznoseći temelje HDZ-ovog programa za naredne četiri godine Bukovac je rekao kako je temeljni cilj preokrenuti negativne trendove te stvoriti grad po mjeri čovjeka:


»To se može realizirati sinergijom razvoja gospodarstva i stvaranja boljih uvjeta za život. Pri tome će naš fokus biti na domaćim poduzetnicima, obrtnicima i privrednicima kojima treba pomoći koliko je god moguće te svakako napokon realizirati ideju o izgradnji delničke zaobilaznice o čemu se godinama samo jalovo priča. Iskorak treba učiniti i u tuirzmu tako što će se više istaknuti značaj Nacionalnog parka »Risnjak«, znatno više koristiti postojeća sportska infrastruktura, urediti Japlenški vrh, poticati daljnji razvoj Planinskog centra Petehovac stvaranjem uvjeta da do njega mogu doći autobusi te realizirati projekt izgradnje hotela na lokaciji nekadašnje ambulante. Na području socijalne djelatnosti ojačati zaštitu starijih i nemoćnih osoba te socijalnu skrb općenito, činiti sve da Dom za starije osobe bude dovršen te u Dom zdravlja Delnice dovesti šo više liječnika specijalista. Kad je o drugim većim mjestima delničkog područja riječ, nužno je napokon kraju privesti izgradnju Kupske magistrale koja će cijelu Kupsku dolinu otvoriti tuirizmu i privredi, riješiti u Lučicama sve poteškoće vezane uz kanalizaciju i rasvjetu, a u Crnom Lugu urediti središte mjesta«, rekao je Bukovac naglasivši kako slične programe imaju i ostale delničke stranke, a prednost HDZ-a je to što HDZ ima ljude koji će taj program znati i moći realizirati.




A da će pri tome imati i pomoć državnih struktura potvrdio je potom ministar Oleg Butković koji je istaknuo kako Delnice i Gorski kotar mogu i moraju bolje:


»U nizu lokalnih samouprava Primorsko-goranske županije HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici reaaliziraju kvalitetne preojekte, ulažu novce i stvaraju uvjete napretka pa sam siguran da će tako biti i s Delnicama nakon pobjede Gorana Bukovca u koju ne sumnjam. Neosporna ječinjenica da se u Gorskom kotaru živi teže i zadatak hrvatske Vlade mora biti kroz potpore i projekte pomagati. Jedan od načina na koji je to moguće je preuzimanje troškova zimskog čišćenja što smo učinili početkom ove godine plativši za prošlu godinu, a isto ćemo učiniti i za ovu. Naredni je korak izrada realne indeksacije stupnja razvijenosti što će pomoći goranskim općinama i gradovima u traženju sredstava za projekte, a konkretno ćemo pomagati i kroz infrastrukturne projekte kao što su uređenje ceste od Vrbovskog prema Gomirju, odnosno dovršetak izgradnje ceste Hrvatsko – Ložac koja, usprkos svim problemima, do rujna ove godine mora biti gotova. Nadalje, ministar Tolušić već je kroz državne institucije počeo stvarati uvjete da goranskim drvoprerađovačima, koj ižive u srcu šume, sirovina bude dostupnija nego što je to bilo do sada, a svakako ćemo pojačati i suradnju sa Županijskom upravom za ceste koja je u doba Milanovićeve vlade bila otežana. Nadamo se i puno boljem odnosu s novom županicom koja će donijeti novu energiju i probuditi uspavanu Primorsko-goransku županiju, kao što će nova i mlada ekipa HDZ-a u Delnicama donijeti pozitivne pomake u najvećem goranskom gradu«, rekao je ministar Butković