Glazbeni susret

25. IZDANJE Jubilarni Goranski glasi oduševili publiku

Danijela Pleše

Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom / Snimila Danijela PLEŠE

Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom / Snimila Danijela PLEŠE

Drago mi je što Gorski kotar i dalje ima talentirane mlade glazbenike koji imaju volje i strpljenja posvetiti se glazbi jer ona uistinu iziskuje godine učenja, rekla je Nives Marijanović 



DELNICE  Radnički dom u Delnicama već je neko vrijeme mjesto obilježavanja važnih obljetnica i manifestacija, stoga ne čudi što je 25. Glazbeni susret djece i mladeži Gorskog kotara Goranski glasi napunio ovu dvoranu.


A najzaslužnija za jubilej Goranskih glasa je idejna začetnica manifestacije, bivša ravnateljica Osnovne glazbene škole Ive Tijardovića Delnice, sada umirovljenica Nives Marijanović.


– Te davne 1994. kada se pojavila ideja o Goranskim glasima kao manifestaciji koja bi okupljala svu djecu i mladež iz Gorskog kotara koja je u zborovima, nismo ni sanjali da će toliko opstati, iako smo, dakako, priželjkivali. Nastupali smo diljem Gorskog kotara te okupljali brojne glazbene talentirane generacije… Cilj nam je bio da učenici uživaju u glazbi, pjevanju, jer glazba obogaćuje život, donosi mu vrijednost. Zadovoljstvo mi je što Gorski kotar i dalje ima talentirane mlade glazbenike koji imaju volje, strpljenja posvetiti se glazbi jer ona uistinu iziskuje godine učenja, pojasnila je Nives Marijanović koja je i otvorila ovu glazbenu smotru te sve okupljene pozvala da sudjeluju u izvedbi pjesme »Kad si sretan«, što je publika s veseljem prihvatila.


Goranski glasi, snimila Danijela PLEŠE


Goranski glasi, snimila Danijela PLEŠE





U službenom dijelu programa sudjelovala je i aktualna ravnateljica delničke osnovne glazbene škole Suzana Valković Brašnić te zamjenica gradonačelnika Delnica Katarina Mihelčić čestitavši obljetnicu te poželjevši da prisustvuje i obilježavanju pola stoljeća ove škole.


Svaki je zbor što se pojavio na pozornici Radničkog doma nagrađen glasnim aplauzom, a među izvođačima našao se i delnički srednjoškolski bend pod imenom Dust koji djeluje pod vodstvom Tanje Stipeć.


– Budući da predajem engleski jezik u Srednjoj školi Delnice, u prilici sam prepoznati učenike s glazbenim predispozicijama. Upravo je stoga osnovan srednjoškolski bend koji mijenja članove kako generacije dolaze i odlaze. Sastajemo se po potrebi te znamo imati nastupe kako za školu, tako i za Grad Delnice. Trenutno su članovi benda učenice Ema Bukovac i Manda Bradičić te učenici Patrick Mulc, Nikola Mance i Jakov Hlača, sve od reda talentirani mladi ljudi koji su i nastupom u sklopu ove manifestacije osvojili publiku, ponosna na rad svojih učenika bila je Tanja Stipeć.


A da u Gorskom kotaru ima života, pokazali su svi sudionici koji su ovogodišnje Goranske glase zaključili zajedničkim izvedbama uz pratnju tamburaša, a otpjevali su pjesme »Gorski kotare moj« i »Život nije siv«.