Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Praznik u Gospiću

Župan Milinović: 'Dan neovisnosti prožima ponosom svakoga tko je stvarao hrvatsku državu'

Župan Milinović: 'Dan neovisnosti prožima ponosom svakoga tko je stvarao hrvatsku državu'
Župan Milinović: 'Dan neovisnosti prožima ponosom svakoga tko je stvarao hrvatsku državu'
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2019. u 13:26 2019-10-08T13:26:53+02:00

Ovdje smo zato da bismo odali počast svim poginulim suborcima i prijateljima. Prisjećamo se našeg prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je čudom preživio zločinački napad na Banske dvore 1991. godine.  Na današnji dan hrvatski je narod ostvario svoj višestoljetni san o neovisnoj državi, rekao je župan Milinović

GOSPIĆ Kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u središtu Gospića održana je jutros komemoracija povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Vijenac je u ime Ličko-senjske županije položio župan Darko Milinović s najbližim suradnicima, zatim predstavnici Grada Gospića, Policije i Hrvatske vojske, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Govoreći o važnosti ovoga nadnevka župan Milinović istaknuo je osjećaj ponosa svakoga tko je sudjelovao u obrani i stvaranju Hrvatske, kao i svih njezinih građana koji štuju i vole svoju domovinu.

- Ovdje smo zato da bismo odali počast svim poginulim suborcima i prijateljima. Prisjećamo se našeg prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je čudom preživio zločinački napad na Banske dvore 1991. godine.  Na današnji dan hrvatski je narod ostvario svoj višestoljetni san o neovisnoj državi, rekao je župan Milinović.

Na novinarski upit o prijedlogu premijera Plenkovića da Vukovar dobije svoj dan, župan Milinović je odgovorio kako je grad-heroj to svakako zaslužio, prvenstveno zbog njegove iznimne uloge i žrtve tijekom Domovinskog rata.

Sudionici komemoracije potom su zapalili svijeće podno spomen-poprsja prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana. Riječi molitve kazivao je gospićki župnik vlč. Mario Vazgeč.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.