Sudjeluju i djeca

Za prvi ‘Plitvice Film Festival’ pristiglo 12 filmova o očuvanju prirode

Marin Smolčić

Nacionalni park Plitvička Jezera pozvao je učenice i učenike osnovnih i srednjih škola da snime i prijave kratki film o prirodi i zaštiti prirodne baštine



PLITVIČKA JEZERA Prvoga dana mjeseca srpnja istekao je rok za prijave kratkih filmova na natječaj za „Plitvice Film Festival“.


Nacionalni park Plitvička Jezera pozvao je učenice i učenike osnovnih i srednjih škola da snime i prijave kratki film o prirodi i zaštiti prirodne baštine.


Ovaj festival organizira se povodom dvaju jubileja: 70 godina utemeljenja NP Plitvička jezera i 40 godina upisa tog prirodnog bisera na UNESCO-vu listu svjetske baštine. 




Glavna značajka ovog festivala je uključivanje djece i mladih u proces stvaranja svijesti i spoznaje o važnosti prirode i njenog očuvanja za buduće naraštaje. Tako ćemo uskoro doznati krije li se među našim mladim autorima poneki novi Spielberg ili Kurosawa.


Ovaj raritetni filmski natječaj na koji su se sa svojim filmom u trajanju do 5 minuta mogla prijaviti djeca i mladi do starosti od 18 godina okupio je autore 12 filmova o prirodi.


Festival će biti održan u velikoj dvorani hotela „Jezero“ od 19. do 22. rujna.