Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Na birališta 10. ožujka

Vlada raspisala prijevremene izbore u Ličko-senjskoj županiji, gradovima i općinama gdje nije prošao proračun

Otočac
Otočac
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 15:49 2019-02-07T15:49:33+01:00

Sa svojom novom strankom “Start” na izbore bi trebala izaći i Dalija Orešković. Novost na području Ličko-senjske županije je i Stranka rada i solidarnosti B.M. 365 Milana Bandića koju predstavlja Danijela Bogić

Na današnjoj sjednici Vlada RH je raspisala prijevremene izbore za 10. ožujka za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, Gradsko vijeće Grada Iloka, Gradsko vijeće Grada Ogulina i Općinsko vijeće Općine Davor, jer kao predstavnička tijela u jedinicama lokalne i regionalne samouprave (JLS) nisu usvojila proračune za ovu godinu.

U tijeku priprema za izbore u Ličko-senjskoj županiji, županijske organizacije HDZ-a, HSS-a, HSP AS i HSU-a zaključile su jučer  koalicijski sporazum za predstojeće izbore za Županijsku skupštinu.

Tomislav Zrinski, predsjednik ŽO SDP-a  izjavio je da će SDP izaći na izbore za Županijsku skupštinu, ali ŽO SDP-a tek treba donijeti odluku hoće li ići samostalno ili u koaliciji sa strankama.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac (Most) najavio je kako bi s gradonačelnikom Novalje, načelnikom Općine  Plitvička Jezera, te možda i gradonačelnikom Gospića, trebao ići na izbore s nezavisnom listom “Bura promjena”.

Sa svojom novom strankom “Start” na izbore bi trebala izaći i Dalija Orešković. Novost na području Ličko-senjske županije je i Stranka rada i solidarnosti B.M. 365 Milana Bandića koju predstavlja Danijela Bogić.

Što se funkcioniranja Županije u razdoblju do izbora, vladin povjerenik Budimir Peranić  kaže kako mijenja Županijsku skupštinu od 18. siječnja, da župan Darko Milinović i dalje ima svoje ovlasti izvršne vlasti, te da za sada dobro surađuju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.