Crveni križ

Uspjela vježba spašavanja na vodi kod Gospića

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Povodom Svjetskog dana prve pomoći Gradsko društvo Crvenog križa Gospić održalo je danas pokaznu vježbu spašavanja na vodi. Na rijeci Novčici nedaleko od središta grada održana je vježba s kojom je direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić iznimno zadovoljan.


– Vježbu smo organizirali na rijeci ponajprije da bismo upozorili sudionike vježbe, ali i cijelu javnost, o opasnostima koje vrebaju od vode. Ujedno smo pokazali opremu koju koriste interventni timovi, prezentirali spašavanje unesrećenih te njihovu reanimaciju.


Naš tim za prvu pomoć prikazao je imobilizaciju uganuća, kao i pružanje prve psihološke pomoći. Današnja vježba je uspjela u svakom svom segmentu, s čime smo svakako zadovoljni, kazao nam je Vlado Brkljačić.




Tijekom održavanja vježbe u spasilačkom interventnom timu sudjelovalo je 20 volotera. Upotrijebljena je sva oprema potrebna u ovakvim situacijama spašavanja, a „unesrećeni“ su također odlično glumili svoje uloge.


Sve je bilo toliko vjerno prikazano da su mnogi slučajni prolaznici bili uvjereni kako je riječ o stvarnom utapanju i spašavanju pa su sa zeblnjom pratili tijek vježbe i njezin ishod.