Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Medvjedi

U Kuterevo ovog tjedna dolaze dva nova stanara

U Kuterevo ovog tjedna dolaze dva nova stanara
U Kuterevo ovog tjedna dolaze dva nova stanara
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 9:57 2019-07-10T09:57:33+02:00

KUTEREVO - Prije nepuna dva mjeseca počele su spekulacije po kojima će svi medvjedi biti oduzeti malim, privatnim zološkim vrtovima. Ovakva odluka Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo, bila je prije svega donesena zbog navodno skučenih prostora u kojima te životinje borave. Tada su spomenuta četiri medvjeda: dva pored restorana Macola u Korenici te po jedan iz okolice Našica i Vinkovaca.

Iz krugova bliskih Ministarstvu doznajemo da će se tijekom ovog tjedna zahvaljujući međunarodnoj udruzi »Četiri šape« u Utočište za medvjede u Kuterevu preseliti dvije životinje. Medvjedica Suzana, stara 16 godina, i medvjed Bruno, »penzić« star 40 godina. Bruno stiže iz okolice Vinkovaca gdje je dugo godina bio glavna atrakcija lokalnog zološkog vrta, dok je Suzana do sada živjela u Našicama. Stariji Bruno ostat će u Kuterevu, a zaslugom Udruge »Četiri šape« Suzana će nakon tromjesečne prilagodbe u Kuterevu biti preseljena u novi dom u Švicarskoj.

Oko medvjeda smještenih u Korenici još nema novosti. Njihov vlasnik Željko Orešković Macola nam je u telefonskom razgovoru rekao da stručna komisija Ministarstva poljoprivrede ovog četvrtka izlazi na teren kako bi se uvjerila u kakvim uvjetima žive te životinje. Orešković je medvjede pronašao u Kapeli kad su bili stari svega nekoliko mjeseci. Othranio ih je na dudu i prema njegovim tvrdnjama te životinje imaju odlične uvjete za život i bolju prehranu nego li mnogi drugi medvjedi diljem Hrvatske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze